1. HABERLER

  2. HABER

  3. Taraf Gazetesinden Ayrılan Ayrılana…
Taraf Gazetesinden Ayrılan Ayrılana…

Taraf Gazetesinden Ayrılan Ayrılana…

Taraf gazetesinin yazarları bir bir gazeteye veda yazısı yazıyor.

29 Nisan 2013 Pazartesi 17:44A+A-

HAKSÖZ-HABER

Taraf gazetesinin barış sürecindeki olumsuz duruşu ve yazarlara yönelik patron müdahalesine tepkiler devam ediyor.

Kurtuluş Tayiz, Oral Çalışlar, Markar Esayan ve Yıldıray Oğur’dan sonra bugün Cihan Aktaş ve Ceran Kenar da gazeteyi bıraktıklarını açıkladılar ve veda yazısı yazdılar.

***

Cihan Aktaş, veda yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Her zaman toplumsal barış ve yüksek idealler adına, ezilen ve sesi bastırılanların meselelerini duyurma ve çözümleme konusunda bir heyecanı, derdi, kavgası olan gazetelerde ve sitelerde yazdım. Taraf’ın Türkiye için mutsuzluk sebebi olan problemlerin çözümüne sunduğu katkı, “Sınır Yazıları”nın anlamına güç vermeye devam etti.

Kalemimin öncelikle barış ve kardeşlik yolunda bir mücadele için işlemeye devam ettiği bu köşede akan beş buçuk yıla yakın zamanı, yazarlık hayatımın en değerli tecrübelerinden biri olarak hatırlayacağım. Şimdi ayrılma zamanı. Hakikat ânına insan bazen ayrılırken de yaklaştığı hissine kapılıyor."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ…

***

Ceren Kenar ise şöyle yazdı:

"Hiç bir zaman tarafsızlık ve objektif olma iddialarına teveccüh göstermedim. Hepimiz farkında olduğumuz veya olmadığımız bagajlarımızla, farklı hakikatlere yönelmeye mecburduk. Tarafsızlık iddiası bir gazeteci için çoğu zaman, kendi ideolojik arkaplanını görünmez kılarak, objektiflik iddiası altında bir tahakküm kurma aracıydı. Objektif ve tarafsız olmak, evet, imkânsızdı. Ancak entelektüel dürüstlük imkânsız değildi. Tarafını en baştan ortaya koyarak, doğruyu sadece doğruyu söylemek, hiçbir güce müdana etmemek, baskı devletten de, kendi mahallenden de gelse, korkmamak mümkündü. Tarafınızı açık açık belli ederek, okurları kandırmak yerine, dürüst olmak mümkündü.

Gazetecilik bildirmekti, olana ayna tutmaktı. Fakat bildirirken istemsiz olarak tekrar ve tekrar, her seferinde tavır almaktı. Aynanın bir görüş açısı olduğunu okurlara hatırlatmaktı. Gazetecilik taraf olmaktı, kaçınılmaz olarak.

Oral Çalışlar’ın istifa mektubu ve Yıldıray Oğur’un veda yazısı üzerine eklenecek pek bir şey yok. Taraf başka bir Taraf olmaya doğru giderken, kişisel bir imtihan ile karşı karşıyayım. Gazetecilik onuru için, hayatımdaki en büyük zevkten ve şereften, yani her hafta Taraf okurları için orta dünyadan bildirmekten feragat etmek durumundayım."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ…

 

HABERE YORUM KAT