1. HABERLER

  2. HABER

  3. Taksim’de R4BIA Sergisine Yoğun İlgi (FOTO)
Taksim’de R4BIA Sergisine Yoğun İlgi (FOTO)

Taksim’de R4BIA Sergisine Yoğun İlgi (FOTO)

AA muhabirlerinin kriz bölgelerinde çektiği fotoğrafların yer aldığı "Tüm Mazlumlar İçin Sesini Yükselt" fotoğraf sergisini 4 bin kişi ziyaret etti.

15 Ağustos 2014 Cuma 18:10A+A-

Uluslararası Rabia Platformu ve Anadolu Ajansı (AA) işbirliğiyle 13 Ağustos'ta Taksim Metro İstasyonu'nda açılan serginin süresi, 17 Ağustos'a kadar uzatıldı. Mısır'dan Arakan'a, Filistin'den Suriye'ye, Mısır'dan Libya'ya ve Pakistan'a kadar birçok ülkeden çekilen 300 kare fotoğrafın yer aldığı sergi, özellikle yabancı ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. 

Uluslararası Rabia Platformu üyesi ve sergi sorumlusu Mehmet Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle yabancı turistlerin fotoğraflardan etkilendiğini söyledi.

Özdemir, açıldığı günden bu yana sergiyi yaklaşık 4 bin kişinin ziyaret ettiğini anlatarak, "Talep çok yoğundu. Orta Doğu'dan gelen turistlerin ilgisi daha fazlaydı. Fotoğraflar karşısında duygulanıyorlar. Türkiye'den onların sesini duyurduğumuzun farkındalar. Avrupa'dan, Amerika'dan, İngiltere'den de turistler sergiyi ziyaret etti. Çok şaşırdıklarını gördüm" dedi. 

taksim-fotograf-sergisi-agustos2014-01.jpg

AA tarafından yayımlanan, Rabia katliamı şahitliklerinin ve olaylar esnasında yaşananların anlatıldığı "Yarım Kalan Devrim, Mısır" kitabının da sergi alanındaki stantta satışa sunulduğunu belirten Özdemir, "Kitap da yine yabancı ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Kitabı, Avrupa'da derneklerinde sergilemek isteyenler çok sayıda sipariş verdi" dedi. 

"İçimiz parçalanıyor"

Sergiyi gezenlerden Mısırlı diş hekimi Omnia Egypt, fotoğraflarda Mısır'da yaşanan olayları gördüğünü anlatarak, "Sergiyi gezerken büyük üzüntü hissettim" ifadelerini kullandı.

taksim-fotograf-sergisi-agustos2014-04.jpg

İran'dan gelen Cevat Bahri de serginin önemli olduğunu dile getirerek, "Bugün cuma. Suriye, Irak, Afganistan, Filistin'de olaylar var. Neden Müslümanların başına bunlar geliyor? İslam rahmet dinidir, baş kesmek yoktur. Sergi buraya yakıştı" diye konuştu. 

Sergiyi ziyaret eden Fatma Tosun da fotoğraflardan etkilendiğini anlatarak, "Fotoğraflarda yürek burkan acı şeyler var. Televizyonda da sık sık görüyoruz ama fotoğraflara bakmak daha etkileyici. Farkındalık yaratıyor. Sadece burada değil belli başlı meydanlarda da böyle sergiler yaygınlaştılmalı. İçimiz parçalanıyor. Suriye, Filistin ve Irak'ta acı var. Bu kadar da zulüm kimseye reva değil" dedi. 

taksim-fotograf-sergisi-agustos2014-05.jpg

Ayda Nur Kaya da "İnsan olup da bu manzaralardan etkilenmemek mümkün değil. Çok trajik fotoğraflar var. Bebek ölümleri… Bizim çocuklarımızın dondurmalarını çıkardıkları dolapta bebek cenazesi var. Gerçekten kelimelerle anlatılmayacak kadar acı ve ürpertici. Allah yardımcıları olsun" değerlendirmesinde bulundu. 

Emine Kara da serginin isminden çok etkilendiklerini belirterek, "Bu fotoğrafların hepsi çok objektif, gerçek ve acı. Bu tür sergiler daha farklı yerlerde de açılmalı" diye konuştu. (AA)

taksim-fotograf-sergisi-agustos2014-02.jpg

taksim-fotograf-sergisi-agustos2014-03.jpg

taksim-fotograf-sergisi-agustos2014-07.jpg

HABERE YORUM KAT