1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Tahriru’ş-Şam’dan IŞİD’in Bomba İmalathanesine Baskın
Tahriru’ş-Şam’dan IŞİD’in Bomba İmalathanesine Baskın

Tahriru’ş-Şam’dan IŞİD’in Bomba İmalathanesine Baskın

Suriye’nin İdlib kentindeki Martiza beldesinde IŞİD’in bomba üretiminde bulunduğu belirtilen bir eve Tahriru’ş-Şam tarafından baskın düzenlendiği bildirildi.

12 Ekim 2017 Perşembe 13:46A+A-

Suriye’de Beşşar Esed ve işbirlikçileri ile mücadele eden Tahriru’ş-Şam, İdlib’de, IŞİD’in bomba imalathanesi olarak ifade edilen bir eve baskın düzenledi.

Tahriru’ş-Şam’a bağlı İBA Haber Ajansı’ndan yapılan açıklamada, İdlib kentinin güneyindeki Martiza beldesinde bulunan eve yönelik gerçekleştirilen baskında çok sayıda el yapımı patlayıcı ve patlayıcı üretiminde kullanılan malzeme ile silah ve mühimmat ele geçirildiği duyuruldu.

Suikast için özel olarak üretilmiş, araç altına yapıştırılabilen mıknatıslı patlayıcılar da baskında ele geçirilen malzemeler arasında.

isid_idlib_bomba_imalathanesi_2.jpg

IŞİD’in Hücre Yapılanmalarına Yönelik Baskınlar

Tahriru’ş-Şam, geçtiğimiz temmuz ayında İdlib kenti ve kentin çevresinde IŞİD’in bölgedeki hücre yapılanmalarına yönelik geniş çaplı baskınlar gerçekleştirmiş, düzenlenen baskınlarda 100’ün üzerinde IŞİD’li gözaltına alınmıştı.

Ayrıca, temmuz ayında düzenlenen baskınlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı da ele geçirilmişti.

Tahriru’ş Şam tarafından düzenlenen baskınlarda bir IŞİD üyesi gerçekleştirilen baskında üzerindeki patlayıcı yeleği infilak ettirmiş, patlamada kendisinden başka kimse ölmemişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT

1 Yorum