1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Tahriru'ş Şam 8 IŞİD Yöneticisini İdam Etti
Tahriru'ş Şam 8 IŞİD Yöneticisini İdam Etti

Tahriru'ş Şam 8 IŞİD Yöneticisini İdam Etti

Tahriru'ş Şam, İdlib'de yakaladığı 8 IŞİD'liyi idam etti. İdam edilenlerin örgütün üst düzey sorumluları arasında olduğu belirtildi.

17 Temmuz 2018 Salı 13:22A+A-

Dün Tahriru'ş Şam Heyeti'ne (HTŞ) bağlı İba Ajansı tarafından dün yapılan açıklamada, IŞİD'li oldukları belirtilen 8 kişi ateşli silah kullanılarak idam edildi.

İba Ajansı tarafından idama ilişkin görüntüler de servis edilirken, IŞİD mensubu oldukları belirtilen kişilerin bir mezrada sıralı bir şekilde durduğu görülüyor.

Ajans tarafından paylaşılan dört fotoğrafta şahısların infaz anı gösterilmemiş.

Paylaşılan resimlere ait notta, "Bağdadi çetesinden 8 unsur Sermin kenti yakınlarındaki mezralık alanda Tahriru'ş Şam Heyeti tarafından idam edilmişti" ifadeleri yer alıyor.

"İdam edilenler IŞİD'in yönetici kadrosundan"

İnfazdan sonra muhalif gruba bağlı İba Ajansı'nın yaptığı açıklamada, öldürülen 8 kişinin IŞİD'in bölgedeki yöneticileri olduğu ifade edildi. Ajansın Tahriru'ş Şam'ın Emniyet Müdürü Enes el Şeyh'e dayandırdığı bilgilere göre, idam edilen 8 kişi IŞİD'in kuzey Suriye'deki yönetici kadrosundan.

Açıklamada, idam edilenler arasında bulunan Ebu Eyhem el Humusi isimli şahsın örgütün Humus, Hama ve Kuzey Suriye yöneticisi olduğu ifade edilmiş. Ayrıca idam edilenlerden Ebu Yunus'un örgütün İdlib idari sorumlusu olduğu bilgisi de muhalif grup tarafından paylaşılmış.

Aynı şekilde idam edilenler arasında örgütün Kuzey Suriye'deki yönetici kadrosundan Ebu Muhammed el Halebi'nin de bulunduğu belirtiliyor.

Aynı yerde infaz edilmişler

Ayrıca, IŞİD mensubu oldukları sebebiyle İdlib'in doğu kırsalındaki Sermin beldesi yakınlarında bir mezrada idam edilen 8 kişinin infazının gerçekleştirildiği nokta, geçtiğimiz dönemde 3 Tahriru'ş Şam mensubu muhalifin IŞİD tarafından boğazları kesilerek infaz edildiği yer.

Tahriru'ş Şam'ın infazı gerçekleştirirken aynı yeri kullanmış olması ayrı bir mesaj içerirken, IŞİD'li oldukları belirtilen kişilerin boğazları kesilere değil de ateşli silah kullanılarak infaz edilmesi de kendi içinde mesaj barındıran bir diğer etken.

Tahriru'ş Şam'a bağlı ajans tarafından bu sabah yapılan detaylı açıklamada da, infazın gerçekleştiriliği yerin bu özelliği açık bir şekilde belirtilmiş.

İnfazlar, suikastler

Tahriru'ş Şam Heyeti daha önce de Kuzey Suriye'deki suikastlere karıştığı belirtilen IŞİD mensuplarını idam etmişti. Uygulanan ilk infazdan sonra bölgedeki IŞİD yapılanması 3 Tahriru'ş Şam üyesini kaçırıp yukarıdaki infazın gerçekleştirdiği noktada öldürmüştü. Ve ardından infazı gerçekleştiren kişiler tarafından servis edilen görüntülerin altına, "Kardeşlerimizin intikamı" şeklinde bir not düşülmüştü.

Gelinen son süreçte HTŞ'nin gerçekleştirdiği bu son idam, IŞİD içerisinde yeni bir intikam dalgası oluşturabilir. Örgütün bir gelenek haline getirdiği bu tür "intikam" odaklı saldırılar geçmişten oldukça aşina olunan bir dinamik.

HTŞ'de aynı şekilde bunun farkında, ancak bir kararlılık gösterimi olması için bu idamın gerçekleştirildiğini düşünüyorum. Nitekim HTŞ'nin idamlarla ilgili açıklamasında, infazların devamının gelebileceği mesajı açık bir şekilde iletilmiş.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT

1 Yorum