1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TACİKİSTAN

  4. Tacikistan Ulema Konseyi'nden İran Karşıtı Açıklama
Tacikistan Ulema Konseyi'nden İran Karşıtı Açıklama

Tacikistan Ulema Konseyi'nden İran Karşıtı Açıklama

Tacikistan Ulema Konseyi (UK) İranlı yetkilileri mevcut hükümetin muhaliflerini kullanarak Tacikistan'daki durumu istikrarsızlaştırmaya çalışmakla suçladı.

26 Mayıs 2018 Cumartesi 12:02A+A-

Ülkede İslami Merkez’in bir parçası olan Tacikistan Ulemâ Konseyi 25 din aliminden oluşuyor. Bu Konsey Hanefi mezhebi hükümlerine uygun olarak fıkıh üzerinde fetvalar veriyor, Müslümanların eğitimi ile ilgileniyor ve aynı zamanda tartışmalı dini sorunları çözüyor.

Dünya Bülteni’nin aktardığına göre, UK 23 Mayısta dini idare web sitesinde yayınlanan resmi açıklamasında “İran kendi hedeflerine ulaşmak için Afganistan, Irak, Suriye ve Yemen'de istikrarı bozma ve savaş süreçlerine katılmıştır. Şimdi de bu ülke tahrikçileri kullanarak Tacikistan’da barış ve huzur yok etmeye çalışmaktadır” denildi.

Tacik Ulemasının açıklamasında yine "İran kendi avantajı ve çıkarları için çeşitli hudutlarda durumu destabilize etmeye çalıştığına ve amaçlarına ulaştıktan sonra elde ettiklerini İslam ve Müslümanların düşmanlarına terk ettiğine kesinlikle inanmaktayız” denildi.

Ulema Konseyi'nin bu açıklamasının Duşanbe'deki İran büyükelçiliği önünde 21 Mayıs'ta gerçekleşen protesto gösterinden 3 gün sonra yapılması dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum