1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudilerden Kitapları 'Acilen' Toplatma Kararı
Suudilerden Kitapları 'Acilen' Toplatma Kararı

Suudilerden Kitapları 'Acilen' Toplatma Kararı

Suudi Arabistan, Müslüman Kardeşler’e yakınlığıyla bilinen Suudi din adamı Selman Udeh ile Kuveytli din adamı Tarık Suveydan’ın kitaplarını 'acilen' toplatma kararı aldı.

03 Haziran 2014 Salı 17:24A+A-

Londra merkezli Suudi Arabistan destekli Al Hayat gazetesinin ulaştığı bir kitapevi sahibine göre, Dini Polis Teşkilatı tarafından gönderilen bir genelge ile Selman Udeh ve Tarık Suveydan’ın kitapları toplatıldı.

Suudi Arabistan’ın en önemli kitapevlerinden olan Cerir Kitapevi’nin Cidde şubesi müdürü Hasin Gamidi, kitapların ‘acilen’ toplatıldığını söyledi.

Gamidi, Selman Udeh ile Tarık Suveydan’ın kitaplarının en çok satılan kitaplar listesinin başında geldiğini söyledi.

Tarık Suveydan'ın, program yaptığı Risale adlı dini kanaldan Müslüman Kardeşler’e yakın olduğu gerekçesiyle 18 Ağustos 2013’te programına son verilmiş, kanal ile tüm ilişiği kesilmişti. Risale kanalının sponsorluğu Suudi Arabistan kraliyet ailesinden olan Prens Velid Bin Talal tarafından yapılıyordu. Suveydan, Bin Talal’ın direktifleri doğrultusunda kanaldan uzaklaştırılmıştı.

Tarık Suveydan, Mısır’da 3 Temmuz 2013’te yapılan askeri darbeye karşı çıkmış, bölge ülkelerinin aksine yapılanın meşru olmadığını her platformda dile getirmişti.

Selman Udeh ise Suudi Arabistan’da İhvan’a yakınlığıyla bilinen Uyanış Akımı’nın liderliğini yapıyor.

Suudi Arabistan, Mısır’ın ardından mart ayında Müslüman Kardeşler teşkilatı ile bölgede faaliyet gösteren birçok örgütü, 'terör örgütü' ilan etmişti.

Riyad yönetimi geçtiğimiz yıl, 3 Temmuz’da Müslüman Kardeşler üyesi Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin devrildiği darbeye de açık destek vermişti.

Suudi Arabistan ayrıca Mısır yönetiminin darbe karşıtlarına karşı sert müdahalesini de terörle mücadele olarak değerlendirmişti. Mısır’daki darbe rejimi de Aralık 2013’te Müslüman Kardeşler’i terör örgütü ilan etmişti.

Kaynak: Al JazeeraAl Hayat

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum