1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Vatandaşı İİT Genel Sekreteri: İhvan IŞİD'den Daha Tehlikeli
Suudi Vatandaşı İİT Genel Sekreteri: İhvan IŞİD'den Daha Tehlikeli

Suudi Vatandaşı İİT Genel Sekreteri: İhvan IŞİD'den Daha Tehlikeli

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Yusuf el Useymin, Müslüman Kardeşler hareketinin IŞİD'den daha tehlikeli olduğunu öne sürdü.

21 Haziran 2020 Pazar 14:23A+A-

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Yusuf el Useymin, Müslüman Kardeşler (İhvan) teşkilatının IŞİD'den daha tehlikeli olduğunu iddia etti.

Şarkul Evsat'a verdiği bir röportajda İhvan'ı eleştiren Useymin, İhvan'ın IŞİD'den daha tehlikeli olduğunu ve topluma nüfuz etmesini durdurmak için mümkün olan tüm yollarla mücadele edilmesi gerektiğini belirti. Hareketin eylemleriyle mücadele ve ifşa edilmesi için uzun vadeli bir strateji geliştirme çağrısında bulundu.

İhvan ile mücadele etmek için uzun vadeli bir strateji oluşturmanın gerektiğini dillendiren Useymin, İslam ülkelerinin bu dosya üzerinde sıkı ve ciddi bir şekilde çalışması, bu grubun tehlikesi ile genişlemesini sınırlamak ve kültürel ve sosyal etkinliklerini durdurmak için uzun çalışmalar yapılması gerektiğini öne sürdü.

Suudi Arabistan vatandaşı olan İİT Genel Sekteteri Useymin, daha önce Suudi Arabistan'da önemli devlet kademelerinde bulundu.

Suudi Arabistan ve müttefiki Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Ortadoğu'da Mısır merkezli İhvan hareketine karşı sert bir tutuma sahip olduğu biliniyor.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum