1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi, Kaşıkçı Cinayetinde Dublörü Kabul Etti
Suudi, Kaşıkçı Cinayetinde Dublörü Kabul Etti

Suudi, Kaşıkçı Cinayetinde Dublörü Kabul Etti

AP'ye konuşan Suudi yetkililer, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasını gizlemek için dublör kullandıklarını kabul etti.

24 Ekim 2018 Çarşamba 11:07A+A-

Amerikan AP haber ajansı, Suudi Arabistan'daki kaynaklarıyla konuşarak, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kıyafetlerini ve gözlüğünü kullanarak, Suudi gazetecinin kayboluşunu gizlemeye çalışan dublörü teyit etti.

Ajansa konuşan iki üst düzey Suudi yetkili, dublörün amacının "Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan çıkarılarak güvenli bir yerde sorgulanması" olduğunu söyledi.

KAŞIKÇI'NIN DUBLÖRÜ KİM?

Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı için İstanbul'a gönderilen 15 kişilik Suudi ekip arasında yer alan Mustafa Muhammed el-Medeni'nin, Kaşıkçı'nın kıyafetlerini giyerek konsolosluk binasından çıktığına ilişkin görüntülerin medyaya yansıması gözleri bu ismin üzerine çevirdi.

Kaşıkçıyla aynı yaşlarda olan ve fiziki benzerliğiyle de dikkati çeken Medeni'nin, özel olarak bu iş için İstanbul'a gönderildiği anlaşılıyor.

Medeni'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "Mühendis Mustafa Medeni" ismiyle açılan hesabında, kimlik bilgilerine yer verilmediği gibi herhangi bir paylaşımı da bulunmuyor.

PRENS SELMAN'A YAKIN

Arap basınında yer alan bilgilere göre, Medeni, Suudi Arabistan'da mühendislik alanında faaliyet gösteren kamuya ait bir dairede müdür olarak görev yapıyor.

Medeni ayrıca bazı fotoğraflarda iç dekorasyonu itibariyle Suudi Arabistan'daki sarayları andıran mekanlarda birtakım kişileri karşılarken görülüyor.

Bu da Medeni'nin Riyad yönetimine ve özellikle de Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a yakın bir isim olduğuna işaret ediyor.

Bu arada ismini açıklamak istemeyen Suudi bir yetkili, 21 Ekim'de İngiliz haber ajansı Reuters'e yaptığı açıklamada, Kaşıkçı için İstanbul'a gelen 15 kişilik ekipte yer alan isimlerden birinin de Mustafa Medeni olduğunu ifade etti.

Söz konusu yetkilinin Kaşıkçı için İstanbul'a gelen 15 kişilik ekibin tamamının emniyetten olduğunu aktarması, Medeni'nin de bir emniyet görevlisi olduğunu gösteriyor.

Olaydaki katil zanlılarından biri olan Medeni'nin, maktul Kaşıkçı'nın kıyafetlerini giyerek onun kılığında konsolosluk binasından çıkması, "Kaşıkçı'nın konsolosluktan sağ çıktığı” yalanını yutturmak için oynanan bir oyunu gözler önüne seriyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum