1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Arabistan'dan yerinde karar! Sıra İran'da...
Suudi Arabistan'dan yerinde karar! Sıra İran'da...

Suudi Arabistan'dan yerinde karar! Sıra İran'da...

​​​​​​​Suudi Arabistan'da Şura Meclisi, ülkenin armasının ve bayrağının değiştirilmesi yönünde karara vardı.

01 Şubat 2022 Salı 11:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Mepa News'in aktardığına göre Suudi Arabistan'da Şura Meclisi, ülkenin armasının ve bayrağının değiştirilmesi yönünde karara vardı.

"2030 vizyonu" kapsamında alınan karara göre bayrakta yer alan kelime-i tevhid ve kılıç simgesinin kaldırılabileceği konuşuluyor. Bunun yanında Suudi Arabistan'ın özgün bir ulusal marşı olması gerektiği de basında yer alan iddialar arasında. 

Veliaht Prens Muhammed bin Selman yönetiminde Batı ile siyasi olarak devam eden ilişkileri kültürel boyuta taşıyan Suudi Arabistan'ın bayrağını değiştirmesi çok yerinde bir karar olmuş. 

Suudi Arabistan Kral Faysal gibi idarecilerin dönemleri ayrı tutulursa her zaman ABD başta olmak üzere Batı'nın siyasi ideallerine yakın bir tutum içinde oldu. Elindeki büyük ekonomik imkanları Müslümanların sorunları için değil ABD'nin statükosunu güçlendirmesi için harcadı. Bu sebeple zaten "kelime-i tevhidin" Suudi Arabistan bayrağında yer alması absürt bir durum oluşturuyordu. 

Yeni bayrak önerisi olarak ABD bayrağındaki 50 eyaleti temsil eden yıldızlara ek olarak elli birincisini koyup bol yıldızlı bir bayrak yapabilirler bizden söylemesi!

Suudi Arabistan'ın aldığı son karar ister istemez gözleri İran'a çeviriyor. Suriye, Irak ve Afrika'ya kadar birçok bölgede mezhepçi politikalarıyla cinayetler işleyen İran'ın bayrağında da bilindiği üzere "Allah" lafzı yer alıyor! 

Normalde pek anlaşamazlar ama Arabistan'ın aldığı karar İran için de örnek teşkil edebilir! Onlar da Allah lafzını kaldırıp yerine başka bir şey koysalar tam isabet olacak gerçekten!

Son yıllarda dünyaya bir kahraman gibi pazarlamaya çalıştıkları katil Süleymani'nin sembolik yüzüğü İran bayrağına çok yakışacaktır misal olarak... Ne diyelim darısı İran'ın başına!

 

 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

7 Yorum