1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Arabistan'dan El Kaide Üyelerine 27 Yıl Hapis
Suudi Arabistan'dan El Kaide Üyelerine 27 Yıl Hapis

Suudi Arabistan'dan El Kaide Üyelerine 27 Yıl Hapis

Suudi Arabistan El Kaide üyesi olmak suçladığı kişilere 27 yıl hapis cezası verdi.

08 Nisan 2014 Salı 17:11A+A-

Suudi Arabistan'ın Riyad Ceza Mahkemesi'nde El Kaide üyesi olmak suçu ile yargılanan 18 kişinin tamamına hapis cezası verildi. 

18 kişinin arasında İngiltere'de tutuklanan kişiler de bulunuyor. Bu kişiler Yemen'den Suudi Arabistan'a kaçak yollarla füze ve bomba taşınmasını finanse etmekle suçlanıyorlar. Bu kişilere 27 yıl hapis cezası verildi.

27 yıl ceza alan 18 kişiden bir tanesi de El Kaide'nin en tehlikeli kadın üyesi olduğu iddia edilen Ümmü Ribab isimli Suudi Arabistan vatandaşı. Ümmü Ribab El Kaide için para toplamak ve kadınları El Kaide üyesi yapmak suçuyla 2010 yılında tutuklanmıştı. Arap Yarımadası El Kaidesi, Ümmü Ribab'ın tutuklanmasının ardından Suudi Arabistan Hükümeti'nden intikam alacağını açıklamıştı.

27 yıl hapis cezası alan bir diğer kişi ise Suudi Arabistan'da terör saldırıları planlamak ve El Kaide hücrelerinden bir tanesinin lideri olmak ile suçlanıyor.

Diğer sanıklar terör operasyonları hazırlama, ciber suçlar işleme, silah ve mühimmat bulundurma ve El Kaide için para toplama suçlarından ceza aldılar.

Suudi Arabistan yönetimi geçen hafta da El Kaide liderlerinden olmakla suçladığı Faris el Zehrani için idam cezası vermişti. Suudi Arabistan tarafından en çok arananlar listesinde olan El Zehrani 2004 yılında tutuklanmıştı.

Riyad Ceza Mahkemesi Mart ayında 5 kişiyi daha El Kaide üyesi olmak suçundan tutuklamıştı.

(incanews)

HABERE YORUM KAT