1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Arabistan'da Sokağa Çıkma Yasağı Kısmi Olarak Kaldırıldı
Suudi Arabistan'da Sokağa Çıkma Yasağı Kısmi Olarak Kaldırıldı

Suudi Arabistan'da Sokağa Çıkma Yasağı Kısmi Olarak Kaldırıldı

​​​​​​​Suudi Arabistan'da koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı, Mekke ve daha önce karantinaya alınan mahalleler dışında kısmi olarak kaldırıldı.

26 Nisan 2020 Pazar 21:40A+A-

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Kral Selman bin Abdulaziz, bugünden itibaren yerel saatle 09.00-17.00 saatleri arasında sokağa çıkma serbestisi getirilmesini öngören bir kararname yayımladı.

Ülke genelinde 13 Mayıs'a kadar uygulanacağı belirtilen karar, daha önce 24 saat sokağa çıkma yasağı getirilen Mekke ve karantina altına alınan mahalleleri kapsamıyor.

Kararnameyle ayrıca 29 Nisan-13 Mayıs arasında alışveriş merkezleri, toptan ve perakende satış mağazalarını da kapsayan bazı ekonomik ve ticari faaliyetlerin yeniden başlamasına izin verildi.

Suudi Arabistan genelinde COVID-19 salgını önlemleri kapsamında ülkenin farklı bölgelerinde, farklı saatlerde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Ülkede, 23 Mart'tan itibaren 21 gün süreyle 19.00-06.00 saatlerinde kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanması kararı alınmış, 12 Nisan'da yasak süresiz uzatılmıştı.

Suudi Arabistan, 2 Nisan'da ise COVID-19 tedbirleri kapsamında Mekke ve Medine'de sokağa çıkma yasağını 24 saat uygulama kararı almış, 6 Nisan'da 4 ilde ve 5 büyük kentte sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Suudi Arabistan'da COVID-19 vaka sayısının 16 bin 299, virüs kaynaklı can kaybının 136'ı olduğu açıklanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT