1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Arabistan'da İlk Bayan Avukat Ofisi Açıldı
Suudi Arabistan'da İlk Bayan Avukat Ofisi Açıldı

Suudi Arabistan'da İlk Bayan Avukat Ofisi Açıldı

El Zehran isimli bayan avukat kendilerine bu konuda destek olan Suudi Arabistan Kralı Abdullah'a teşekkür etti.

03 Ocak 2014 Cuma 10:30A+A-

Suudi Arabistan'da ilk defa bir bayan avukat ofisi açıldı. El Zehran isimli bayan avukat ve 3 kadın arkadaşı 2 ay önce avukatlık diplomalarını almışlar.

El Zehran isimli bayan avukat basın mensuplarına yaptığı açıklamada: "Biz sadece kadınların davalarına bakmıyoruz. Erkek müvekkillerimiz de olabilir. Suudi Arabistan'ın avukatlık sistemi kadın ve erkek avukatlara eşit haklar tanıyor. Buna göre kadın bir avukat bir erkeği temsil etme hakkına sahiptir. Açmış olduğum avukatlık şirketi şuanda bireysel ve kurumsal davalarla ilgilenmektedir." dedi.

Kendilerine destek veren Suudi Arabistan Kralı Abdullah'a teşekkür eden El Zehran, Suudi Arabistanlı kadınlar olarak kendilerini geliştirmek ve daha faydalı işler yapmak istediklerini belirtti.

Kendilerini bir çok kişinin desteklediğini söyleyen El Zehran: "Biz avukatlık lisansımızı 6 Ekim'de aldık. O tarihten sonra Twitter sayfamda yüzlerce tebrik mesajı aldım." dedi.

El Zehran ve arkadaşları avukatlık izni ilk taleplerinde reddedilmiş. Ancak bunun kanuni bir haklarının olduğunu ifade etmeleri üzerine lisanslarını alabilmişler.

Suudi Arabistan'da bir ilk olan bu durum önümüzdeki günlerde başka bayan avukatlara örnek teşkil edecek gibi görünüyor.

El Zehran üniversiteden mezun olduktan sonra 3 yıl boyunca çeşitli kurumlarda danışmanlık yaptı. Avukatlık ofisi açma lisansını aldıktan sonra  aile içi şiddet çalışmaya başladı. Daha sonra ise mali ve cezai mahkumların davalarına yöneldi.

(İncanews)

HABERE YORUM KAT