1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Arabistan’da Gözaltındaki 325 Kişi Serbest Bırakıldı
Suudi Arabistan’da Gözaltındaki 325 Kişi Serbest Bırakıldı

Suudi Arabistan’da Gözaltındaki 325 Kişi Serbest Bırakıldı

Suudi Arabistan’da “yolsuzluk soruşturmalarıyla” gözaltına alınan prensler ve iş adamlarının aralarında bulunduğu kişilerden 325’inin serbest bırakıldığı, 56 kişinin ise hâlâ gözaltında tutulduğu ve haklarındaki soruşturmanın devam ettiği duyuruldu.

30 Ocak 2018 Salı 16:16A+A-

Suudi Arabistan Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, kasım ayından bu yana devam eden “yolsuzluk soruşturmaları” kapsamında 381 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan “suçsuz olduğu kanıtlanan veya suçlu bulunmasına rağmen yolsuzluğa konu olan tutarı devlet hazinesine iade eden” 325 kişinin serbest bırakıldığı belirtildi.

AA’da yer alan habere göre, haklarında “başka suçlamaların” da olduğu 56 kişi hakkındaki soruşturmaların devam ettiği ifade edilen açıklamada, devlet hazinesine iade edilen tutarın şu ana kadar 400 milyar riyal (yaklaşık 106 milyar dolar) değerinde olduğu kaydedildi.

Açıklamada, gözaltında bulunan 56 kişinin kimlik bilgilerine ilişkin ise bilgiye yer verilmedi.

Prenslerin Alıkonulduğu Lüks Otel Rezervasyon Almaya Başladı

Öte yandan, “yolsuzluk soruşturmaları” kapsamında gözaltına alınan sanıkların tutulduğu ve kasım ayından bu yana rezervasyon almayan başkent Riyad’daki lüks otel, internet üzerinden 14 Şubat ve sonrası için rezervasyon almaya başladı.

Şubat ayının ortalarına kadar soruşturmaların sona ermemesi durumunda gözaltında bulunan kişilerin başka yerlere nakledileceği iddia ediliyor.

Sabah saatlerinde uluslararası haber ajansları “yolsuzluk soruşturmaları” kapsamında gözaltında bulunan sanıkların tümünün serbest bırakıldığını iddia etmişti.

Suudi Arabistan’daki Gözaltılar

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından 4 Kasım 2017’de yayımlanan kraliyet kararnameleriyle Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu kurulması kararlaştırılmıştı.

Söz konusu komisyon tutuklama, mal varlığına el koyma ve gerekli diğer işlemleri yapmakla yetkilendirilmiş, başkanlığına da Kral Selman’ın oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Selman getirilmişti.

Komisyonun kurulmasının hemen ardından başlatılan “yolsuzluk soruşturmaları” çerçevesinde başta Kraliyet Muhafızları Bakanı Prens Mutab bin Abdullah ve milyarder iş adamı Prens Velid bin Talal olmak üzere çok sayıda prens, bakan ve iş adamı gözaltına alınmıştı.

Bugün Suudi Arabistan’ın yarı resmi medya organlarından “Ukaz” gazetesinde yer alan haberde, ülkedeki “yolsuzluk soruşturmaları” çerçevesinde başkent Riyad’daki The Ritz-Carlton’da gözaltında tutulan aralarında prens, bakan ve iş adamlarının da bulunduğu yeni bir grubun, kendileriyle varılan uzlaşmanın ardından serbest bırakıldığı aktarılmıştı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT