1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Arabistan yargısı Hamas mensuplarına ceza yağdırdı
Suudi Arabistan yargısı Hamas mensuplarına ceza yağdırdı

Suudi Arabistan yargısı Hamas mensuplarına ceza yağdırdı

Hamas'ı "terör örgütü" ilan eden Suudi Arabistan'da grubun mensubu oldukları gerekçesiyle 69 Filistinliye 3 ile 22 yıl arasında hapis cezası verildi.

09 Ağustos 2021 Pazartesi 22:52A+A-

Suudi Arabistan aralarında Hamas'ın eski Suudi Arabistan temsilcisinin de bulunduğu 69 kişi 3 ila 22 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Geçmiş yıllarda Suudi Arabistan'da resmen faaliyet gösterebilen ve bağış toplayabilen Hamas, son yıllarda Müslüman Kardeşler teşkilatı ile birlikte yasaklanmış ve "terörist oluşum" ilan edilmişti.

2019'da ülkedeki pek çok Filistinli, Hamas mensubu oldukları gerekçesiyle toplu gözaltına alınmış, ilerleyen dönemde de ülkedeki Filistinlilere yönelik aynı suçlamayla baskılar devam etmişti.

2019'dan bu yana, Hamas mensubu oldukları gerekçesiyle gözaltına alınanların devam eden yargılanma süreçlerinde sona erdi. 69 kişi 3 ila 22 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Hamas'ın eski Suudi Arabistan temsilcisi 82 yaşındaki Muhammed Hudayri 15 yıl hapis cezasına çarptırılırken, oğlu Hani Hudayri'ye de 3 yıl hapis cezası kesildi.

"Suudi Arabistan, Hudayri'nin avukatına ulaşmasına engel oldu"

Uluslararası Af Örgütü geçtiğimiz Ekim ayında Muhammed Hudayri'nin avukatına ulaşmasına Suudi yetkililerin engel olduğunu bildirmişti.

Mahkeme sürecinde Hamas yöneticilerinden İsmail Haniye bu davayı eleştirmiş ve tutukluların tümünün serbest bırakılmasını umduğunu belirtmişti. 

Kaynak: Mepanews

HABERE YORUM KAT

4 Yorum