1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Suudi Arabistan Konsolosluğu Korsanlığı Sürdürüyor
Suudi Arabistan Konsolosluğu Korsanlığı Sürdürüyor

Suudi Arabistan Konsolosluğu Korsanlığı Sürdürüyor

​​​​​​​Resmi işlemler için Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’na gitmesinin ardından bir daha haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı için meslektaşları ve aile yakınlarının konsolosluk önünde bekleyişi sürüyor.  

03 Ekim 2018 Çarşamba 19:36A+A-

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’na resmi evrak işlemleri için giden gazeteci Cemal Kaşıkçı’dan iki gündür haber alınamadığı öğrenildi. Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı H.A.’nın bu durumu haber vermesi üzerine Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önüne çok sayıda gazeteci geldi.

Meslektaşlarının durumu hakkında bilgi alamadıklarını belirten Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, ’’Dün saat 13.30’da konsolosluğa giriyor, resmi evraklarını almak için. Bu saate kadar henüz içeriden çıkmadı. Cemal Kaşıkçı, Orta Doğu ve Arap dünyasında tanınmış bir gazetecidir. Kendileri bizim yakın dostumuzdur. Biz burada onun çıkmasını bekliyoruz. Onu burada Suudi yetkililerin tuttuğunu biliyoruz. Arkadaşımızın derhal salıverilmesini istiyoruz. Suudi yetkililerden bir açıklama da alamıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda ise rutin işleyişin devam ettiği görülürken, zaman zaman Suudi yetkililerin dışarıyı kontrol etmeleri dikkat çekti.

Nişanlısı: 'Bir şey olursa Yasin Aktay'a haber ver' dedi

Konsolosluk binasının önünde bekleyen Kaşıkçı'nın nişanlısı H.A ise "Kaşıkçı'yla birlikte geçen cuma günü Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittiklerini, konsoloslukta evraklar hazırlanmadığı gerekçesiyle haftaya gelmelerinin söylendiğini" anlattı.

Nişanlısı "Aynı akşam Londra'ya giden Kaşıkçı'nın daha sonra İstanbul'a döndüğünü ve bilgi almak için aradığı konsolosluktan 'gelin, evraklar hazırlıyoruz' diye bilgi verilmesi üzerine yeniden konsolosluğa gittiğini" belirti.

H.A "Bana telefonları verdi, 'Ben gireceğim, evraklarımı alıp çıkacağım. Bir şey olursa da hemen (AKP Genel Başkan Danışmanı) Yasin Aktay ve Türk Arap Medya Derneği'ne haber verirsin' dedi. İçeri girdi, birkaç saat haber gelmeyince Yasin Aktay'a, ardından Türk Arap Medya Derneği'ne haber verdim. Şu ana kadar kendisinden haber yok. Henüz bir gelişme yok. Konsolosluktan birileri kapı önünde 'O zaten çıkmış, burada beklemenize gerek yok' dedi." diye konuştu.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT