1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Arabistan-İsrail İlişkilerini Eleştiren Aktivist Gözaltında!
Suudi Arabistan-İsrail İlişkilerini Eleştiren Aktivist Gözaltında!

Suudi Arabistan-İsrail İlişkilerini Eleştiren Aktivist Gözaltında!

Suudi Arabistan’ın işgalci İsrail ile ilişkilerine yönelik eleştirilerde bulunan kadın aktivist Nuha el-Belavi 23 Ocak’tan bu yana gözaltında tutuluyor.

11 Şubat 2018 Pazar 12:20A+A-

Sosyal medyada Suudi Arabistan ve işgalci İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesini sorgulayan Suudi Arabistanlı bir kadın aktivist gözaltına alındı ve 5 yıl hapis cezası ile karşı karşıya.

Nuha el-Belavi’nin 2 haftadan uzun bir süredir ülkenin kuzeybatısındaki Tebuk bölgesinde gözaltında tutulduğu ifade ediliyor.

Mepa News sitesinde yer alan habere göre, Suudi Arabistan’daki insan hakları ihlallerini ele alan “ALQST” adlı grup, kadın aktivistin 23 Ocak’tan bu yana gözaltında bulunduğunu ifade etti.

“Normalleşmek İşgali Kabul Etmektir”

Yetkililer, el-Belavi’yi sosyal medyadaki faaliyetleri ve bilhassa Suudi Arabistan’ın işgalci İsrail ile ilişkilerine dair paylaşımları nedeniyle sorguladı.

Sosyal medyada el-Belavi, “İsrail ile normalleşmenin işgali kabul etmek manasına geldiğini” söylemiş ve işgalci İsrail’in Filistin topraklarındaki varlığını eleştirmişti.

Kadın aktivist “Bize neye mal olursa olsun İsrail’i tanımayacağız. İsrail’le ilişkilerin normalleşmesinde Araplar için tek bir fayda bile yok. Bu sadece Siyonist devletin çıkarlarına hizmet eder.” ifadelerini kullanmıştı.

Suudi Arabistan’ın İşgalci İsrail ile İlişkileri

Son aylarda Suudi Arabistan ile işgalci İsrail arasındaki ilişkilerde ilerleme yaşanmış, Riyad ve Tel Aviv arasında diplomatik faaliyetler de artmıştı.

Kadın aktivistin aynı zamanda Suudi Arabistan’da kadınların araba kullanmasına izin verilmesine yönelik ifadeleri nedeniyle de daha önce gözaltına alınarak sorgulandığı ifade edildi.

2017 yılının eylül ayında Suudi Arabistan hükümeti kadınların önümüzdeki yılın haziran ayında araba kullanmaya başlayabileceğini açıklamıştı.

Suudi Arabistan’da aktivistler sık sık benzeri durumlarla karşı karşıya kalabiliyor.

Muhammed Bin Selman öncülüğünde Batı’ya ve işgalci İsrail’e daha da çok yaklaşması beklenen ülkede özellikle siyasi eleştirilere yönelik daha ciddi tedbirlerin alınabileceği düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum