1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi alim Selman el-Avde görme duyusunun yarısını kaybetti
Suudi alim Selman el-Avde görme duyusunun yarısını kaybetti

Suudi alim Selman el-Avde görme duyusunun yarısını kaybetti

Suudi Arabistan’da idam cezasıyla yargılanan Selman el-Avde'nin sağlık durumunun kötüleşti.

05 Aralık 2020 Cumartesi 00:25A+A-

Davut Özel / Haksöz Haber

Suudi Arabistan’da idam cezasıyla yargılanan tutuklu alim Selman el-Avde'nin sağlık durumunun kötüleştiğine dair haberlerin gelmesinden sonra oğlu Abdullah, babasının durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Abdullah el-Avde hapishanedeki kötü koşullar nedeniyle babasının görme yetisinin yarısı kaybettiğini açıkladı. Suudi Arabistan'da 2017'de tutuklanan Avde'ye yaklaşık bir yıl sonra çıkarıldığı mahkemede, "terör örgütüne liderlik, Riyad'ın Katar'a uyguladığı ablukaya karşı çıkma, Müslüman Kardeşler Teşkilatı ile iş birliği, Katar kraliyet ailesiyle ilişki içinde olma, ulusal güvenliği tehdit, şiddeti kışkırtma" gibi 37 ayrı suçlama yöneltilmişti.

İnsan hakları alanında karnesi pek de parlak olmayan Suudi Arabistan'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın siyaset sahnesinde yükselmesinin ardından önde gelen aktivist, gazeteci ve alimlere yönelik tutuklamalar hız kazanmıştı. Selman el-Avde’nin üç buçuk yıl önce tutuklandığından bu yana hücre hapsinde tutulduğunu hatırlatan Abdullah el-Avde açıklamasında, “Daha sonra babamın işitme ve görme konusunda sağlık sorunlarına neden olan cezaevindeki ihlaller hakkında önemli ayrıntılar yayınlayacağım.” demişti. Son açıklamayla beraber gündeme gelen Şeyh Selman el-Avde’nin sağlık durumu gün geçtikçe kötüye gidiyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

1 Yorum