1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suruç Saldırısından Sonra Linç Girişimleri
Suruç Saldırısından Sonra Linç Girişimleri

Suruç Saldırısından Sonra Linç Girişimleri

Suruç’ta yaşanan olay ve Selahattin Demirtaş’ın da provokatif çağrısından sonra birçok yerde 6-8 Ekim’i hatırlatan olaylar yaşanmaya başladı.

21 Temmuz 2015 Salı 01:57A+A-

HAKSÖZ-HABER

PKK yanlıları ve sol örgüt mensupları birçok şehirde Suruç’taki bombalı saldırıyı protesto ederken hedefe AK Parti hükümetini ve IŞİD-DAİŞ’i koydular. Protestocular sakallı Müslüman ve İslami bazı vakıf-derneklere DAİŞ’le irtibatlandırarak saldırmaktan da geri durmuyorlar.

Suruç'ta cenazelerin Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi sırasında sakallı bir genç, linç girişimine maruz kaldı.

Cenazelerin Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi sırasında kalabalık arasında kalan sakallı bir gencin polisler tarafından öfkeli grubun elinden güçlükle kurtarıldığı bildirildi. Protestocuların gence, “Çantasında IŞİD flaması var!” diyerek saldırdıkları öğrenildi.

Gazi'de İslami Derneğe Molotof

Öte yandan Suruç’taki bombalı saldırıda ölenlerin mensup oldukları MLKP bağlantılı Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu (SGDF), twitter hesabından protesto eylemlerinin yanı sıra molotoflamaları da paylaştı. İstanbul Gazi’de İslami bir derneğin DAİŞ’le irtibatlı olduğu yaftasıyla yakıldığını böyle duyurdular:

sgdf-mlkp-gazi-molotof.jpg

***

Alibeyköy'de de protestocuların silah taşıdıkları ve durdurdukları İETT şoförlerini başlarına silah dayayarak rehin aldıkları öğrenildi.

Öte yandan SGDF'nin savcı cinayetiyle ilgili daha önceden yaptığı paylaşım da sosyal medyada hızlı bir şekilde yayıldı:

sgdf-mlkp-savci-cinayeti-facebook.jpg

HABERE YORUM KAT