1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suriye'ye Müdahaleye Atatürk'lü Yorum
Suriyeye Müdahaleye Atatürklü Yorum

Suriye'ye Müdahaleye Atatürk'lü Yorum

Emekli 2. Ordu Komutanı General Edip Başer’den Suriye yorumu: "Yurtta barış dünyada barış!"

06 Eylül 2013 Cuma 17:43A+A-

Yılmaz Bilgen / Haksöz-Haber

Halkını düşman gören bir anlayışla ve iç düşman konseptiyle 90 yıldır sayısız katliamlara ve hukuksuz darbelere imza atan geleneksel ordu anlayışının temsilcilerinden Edip Başer, Taksim Meydanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Beşşar Esed yönetimine yönelik gerçekleştirilmesi düşünülen askeri müdahalede Türkiye’nin tutumuna yönelik soruya ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ sloganıyla cevap veren Edip Başer, “Böyle bir şeye Türkiye Cumhuriyeti Devleti askeriyle, ordusuyla katılacak olursa, bunun Türkiye için faydadan çok zararlar getireceği kanısındayım” dedi.

Çevremizde yaşanan sorunların Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ prensibinin terk edilmesinden kaynaklandığını belirten Emekli Org. Edip Başer açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“Türkiye’de bugüne kadar Atatürk’ün koymuş olduğu bir dış politika ilkemiz vardı. ‘Yurtta barış, dünyada barış.’ Bu politikayı terk ettiğimiz andan itibaren çevremizde birçok ülkeyle, komşularımızın birçoğuyla ilişkilerimizde çok önemli gerginlikler yaşanmaya başlandı. O yüzden Türkiye’nin ulusal güvenliği bakımından bu manzarayı çok iyi görmek ve ileriye dönük de önlemler almak lazım diye düşünüyorum.”

 

HABERE YORUM KAT