1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Suriyeli Yetimler Halep'teki Saldırıları Protesto Etti
Suriyeli Yetimler Halep'teki Saldırıları Protesto Etti

Suriyeli Yetimler Halep'teki Saldırıları Protesto Etti

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yerleşen Suriyeli yetimler, kendileri için açılan yetimhanede, Esed rejimi ve Rusya güçlerinin Halep kentine düzenlediği hava saldırılarını protesto etti.

01 Mayıs 2016 Pazar 16:48A+A-

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yerleşen ve kendileri için açılan Bahattin Yıldız Yetimhanesi’nde kalan yetimler, Esed rejimi ve Rusya güçlerinin Halep kentine düzenlediği hava saldırılarını protestoetti.

Bahattin Yıldız Yetimhanesi'nde barınan 70 Suriyeli yetim, Halep'te hayatını kaybedenler için duâ ederek Kur’ân-ı Kerîm okudu.

“Onların Acısını Bizler Burada Yaşıyoruz”

Yetimhanenin sorumlusu Abdülhamid Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'te yaşanan zulme sessiz kalamadıklarını söyledi.

Kardeşlerinin yanında olduklarını göstermek istediklerini dile getiren Altıntaş, “Suriyeli yetimlerimiz kardeşleri için duâ edip Kur’ân-ı Kerîm okudu. Onların acısını bizler burada yaşıyoruz. Duâlarımız her zaman onlarla olacak. Suriye'deki savaşın bir an önce bitmesini temenni ediyoruz. Etkinlikte yetim çocuklar, ‘Halep yanıyor!’ dövizi açarak Halep'teki olaylara tepki gösterdi. Zulmün bitmesini istiyoruz.” diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT