1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Sanatçıya Karakolda İşkence
Suriyeli Sanatçıya Karakolda İşkence

Suriyeli Sanatçıya Karakolda İşkence

Suriyeli sanatçı et-Tavil, karakolda kendisine işkence edildiğini açıkladı... Suriye ordusundan 10 bin asker firar etti.

21 Aralık 2011 Çarşamba 09:25A+A-

Suriyeli sanatçı Celal et-Tavil, başkent Şam’da katıldığı gösteride şiddete maruz kaldığını, karakolda ise kendisine elektrik verildiğini söyledi

Et-Tavil, Suriye güvenlik güçlerinin sistematik bir şekilde muhalif sanatçılara şiddet uyguladığını ve açılan ateş sonucunda sadece yaralılara değil aynı zamanda ölen insanlara şahit olduğunu dile getirdi.

El Arabiya sitesinde yer alan habere göre, vücudunda ve yüzende derin yaraların açıldığını ifade eden sanatçı et-Tavil, Şebbiha milisleri ve Baas güçlerinin saldırısına maruz kaldığını aktardı. Sanatçı şiddete uğramasına rağmen saatlerce karakolda bekletildiğini belirtti.

Şam’ın Meydan mıntıkasında gösterilere katıldığını ifade eden et-Tavil, Şebbiha milisleri tarafından fark edilmesiyle barbarca saldırıya maruz kaldığını, karakolda ise kendisine elektrik verilerek işlence yapıldığını söyledi.

Nusayri asıllı olmasına rağmen rejim karşıtı gösterilerde boy gösteren sanatçı Fedwa Süleyman da bir süre önce El Cezire televizyonuna verdiği röportajında güvenlik güçleri tarafından arandığını açıklamıştı. Sanatçı iki günde bir yer değiştirdiğini ifade etmişti.

***

Baas ordusundan 10 bin asker firar etti

Özgür Suriye Ordusu lideri Riyad el Esaad, 10 bin Suriye askerinin Baas ordusundan firar ettiği açıkladı.

Beşar Esad’a bağlı Baas ordusundan 10 bin askerin firar ettiği iddia edildi.

Ma’an Haber Ajansı’na göre, Özgür Suriye Ordusu firar eden askerler ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Baas ordusundan firar eden askerlerin sayısının 10 bine ulaştığına dikkat çekildi.

Özgür Suriye Ordusu lideri Riyad el Esaad tarafından yapılan açıklamada, Baas ordusundan firar eden askerlerin sayısının arttığına dikkat çekilirken; binlerce Baas askerinin muhaliflere ateş açmayı reddettiğini ve muhaliflerin safına katıldığını dile getirdi.

Kaynak: Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT