1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli öğretmen çadırı tahta olarak kullanıp eğitimi sürdürmeye çalışıyor
Suriyeli öğretmen çadırı tahta olarak kullanıp eğitimi sürdürmeye çalışıyor

Suriyeli öğretmen çadırı tahta olarak kullanıp eğitimi sürdürmeye çalışıyor

Suriye’nin İdlib ilinde bulunan çadır kamplarda yaşamını sürdürmek zorunda kalan küçük çocukların eğitimini üstlenen gönüllü öğretmen çadırı tahta olarak kullanıyor.

01 Temmuz 2021 Perşembe 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Milyonlarca aile Esed’in katliamlarından kaçarak Suriye’nin kuzeyinde bulunan İdlib ve çevresinde kurdukları ve yardım çalışmaları kapsamında yapılan çadır ve briket evlerde yaşamlarını sürdürüyor.

Küçük çocukların okulun olmadığı ve eğitimden uzak kaldığı kimi çadır yerleşkelerinde eğitim gönüllü öğretmenler tarafından yürütülüyor. Suriyeli genç öğretmen Muhib El İsa da küçük çocukların eğitimlerine katkı sunmak amacıyla çadır kamptaki çadırların beyaz yüzeylerini tahta olarak kullanıyor.

Açık havalarda öğrencileri beyaz çadırın önüne toplayan öğretmen eğitim faaliyetlerin çadırı tahta olarak kullanarak sürdürmeye çalışıyor. Yaz sıcaklarının geldiği şu aylarda klimanın ve vantilatörlerin olmadığı çadır kentlerde eğitim ve diğer hizmetler nasıl devam ettirilecek bilinmiyor.

 

 

Milyonlarca çocuk, Suriye’deki Esed katilinin katliamlarından korunabilmek için çadır kentlere aileleri ile beraber göç etti. Uluslararası arena; çadır kentler ve briket evlerde yaşamını sürdürmeye çalışan ailelere yardım faaliyetlerinde bulunsa da yaşam, çadır kentlerde oldukça zor bir şekilde devam ettiriliyor.

 

HABERE YORUM KAT