1. HABERLER

  2. HABER

  3. SAĞLIK

  4. Suriyeli Mazlumlarının Duasına Mazhar Olan Doktorlar
Suriyeli Mazlumlarının Duasına Mazhar Olan Doktorlar

Suriyeli Mazlumlarının Duasına Mazhar Olan Doktorlar

İskenderun Devlet Hastanesinde Türkiyeli hastalara olduğu gibi Suriyeli yaralılara da ilgi ve şefkatle davranan iki örnek doktor…

02 Mart 2016 Çarşamba 17:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriyeli yaralıların tedavi amacıyla geldikleri ya da getirildikleri sınır illerimizdeki hastanelerde zaman zaman kimi başhekim, doktorlar ya da hasta bakıcıları kötü davranışları ve art niyetleriyle gündem oluyor. Kimi hastanelerde Suriyeli hasta ve yaralılara kötü davranan, onları muayene etmeyen, yakınlarına durumları hakkında bilgi vermeyen ya da maddi anlamda durumu istismar eden vakaların yaşandığı artık sır değil.

Bununla birlikte gerek Türkiyeli hastalara gerekse Suriyeli hasta ve yaralılara mesleklerinin gerektirdiği hassasiyetin yanı sıra oldukça şefkat ve duyarlılıkla muamele eden doktorların da olduğuna şahitlik ediyoruz.

Onlardan birisi Dr. Harun Yılmaz. İskenderun Devlet Hastanesi A Blok Ana Bina cerrahi yoğun bakımda görevli Anestezi ve Re-animasyon uzmanı Dr. Harun Yılmaz, bu bölüme getirilen Suriyeli yaralılar ve yakınları için bir nimet adeta. Türkiyeli hastalarına olduğu gibi Suriyelilere de aynı ilgi ve özenle muamele eden Dr. Yılmaz, hastalarının durumları hakkında merak ve endişe içinde olan yakınlarını da sürekli bilgilendirerek rahatlatıyor.

Kibar ve duyarlı yaklaşımlarıyla Türkiyeli hasta yakınlarının yanı sıra Suriyeli hasta yakınlarının da sevgisini ve güvenini kazanan Dr. Harun Yılmaz’ın aynı branşta ve yine İskenderun Devlet Hastanesinin yeni binadaki yoğun bakım servisinde görevli olan eşi Dr. Tuba Yılmaz da bu hassasiyet ve özenle Suriyeli hasta ve yakınlarına muamele etmekte ve oldukça naif davranmakta. Rabbimiz, hastaların nereli oldukları, kim olduklarına bakmaksızın mesleklerinin gerektirdiğinin üzerinde bir ilgiyle yaklaşan böyle doktorların sayısını artırsın.

Öte yandan İskenderun Devlet Hastanesinde Dr. Harun Yılmaz’ın bulunduğu yoğun bakım servisinde bilgi işlem görevlisi olan İzzettin Cengiz’in de büyük bir özveriyle doktor ve hasta yakınları arasında tercümanlık yaparak gönüllü yardımcılığa soyunmasını zikretmek ve hakkını teslim etmek gerek. Yüce Allah, muhtaç halde bulunan mazlumların yanında olan tüm kardeşlerimizden razı olsun.

doktor-harun-yilmaz-ve-izzettin-cengiz.jpg

doktor-harun-yilmaz-ve-izzettin-cengiz02.jpg

doktor-harun-yilmaz.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum