1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Suriyeli işadamının yaşadığı büyük mağduriyet
Suriyeli işadamının yaşadığı büyük mağduriyet

Suriyeli işadamının yaşadığı büyük mağduriyet

İstanbul’da ailesi ile beraber ikamet eden Suriyeli işadamı Humam Miri bir iş gezisi sebebiyle yaptığı Lübnan yolculuğundan dönünce İl göç idaresinin “İkametin Bitlis’te sadece oraya gidebilirsin” sözleriyle karşılandı.

23 Nisan 2022 Cumartesi 13:51A+A-

HAKSÖZ HABER

İl göç idaresinin ailesi ile beraber İstanbul’da ikameti olan Humam Miri’yi Lübnan’a yaptığı gezi sonrası İstanbul’a alınamayacağını ikametinin Bitlis’te olduğunu bu yüzden sadece Bitlis’e gidebileceğini belirtmesi nasıl bir bürokratik hatanın sonucudur?

Türkiye’de 9 yılı aşkın bir süredir hayatını idame ettiren Suriyeli Humam Miri, bir iş gezisi amacıyla Lübnan’a gitti. Geri döndüğünde ise havalimanın görevlileri İl göç idaresine yönlendirdi. İl göç idaresi de kendisinin ikametinin Bitlis’te olduğunu, İstanbul’da olmadığını şehre giriş yasağı olduğunu belirterek Miri’yi İstanbul’a almadı.

Havalimanından tekrar Lübnan’a gönderilen ve 7 aydır eşi, çocukları ve annesinden uzakta yaşamak zorunda bırakılan Miri, sorunun giderilmesini talep ediyor.

Miri’nin en büyük korkusu ise kanser hastası annesi son günlerini yaşarken, kendisinin çok uzaklarda eli kolu bağlı bir vaziyette duruyor olması. Annesinin kendisine ihtiyacı olduğunu, annesinin bakımlarını üstlendiğini kendisi olmadığı için ilgilenecek kimseleri olmadığını belirten Miri, son günlerini yaşayan annesini görmek istiyor.

İstanbul’daki kanser hastası annesine ve ailesine bakması gerekirken aylardır yakınlarından anlamsız ve yanlış olduğu açıkça belli olan bir gerekçe ile uzakta tutulan Humam Miri’nin yaşadığı sorunun İl göç idaresi tarafından acilen düzeltilmesi gerektiği belirtiliyor.

Türkçesinin gayet iyi olduğunu belirten Humam Miri HaksözHaber’e ulaşarak şöyle dedi: “Türkçem süper. İstanbul’da ithalat ve ihracat işi yaptığım resmi bir şirketim var. Evliyim ve üç çocuğum var. Annemde bizimle birlikte yaşıyor. Maalesef annem beyin tümörüne sahip ve şu anda son günlerini yaşıyor. Sizden talebim yaşanan bu sorunun giderilmesi için yetkililere sesimi duyurmanız.”  

HABERE YORUM KAT

8 Yorum