1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Çocuklar Otobüslerde Eğitim Görüyor
Suriyeli Çocuklar Otobüslerde Eğitim Görüyor

Suriyeli Çocuklar Otobüslerde Eğitim Görüyor

Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Hazano köyündeki çocuklar, okulların Esed rejimi tarafından bombalanması ve eğitim alanlarının yoksunluğundan dolayı okul haline getirilen otobüslerde eğitim faaliyetlerini icra ediyor.

22 Eylül 2019 Pazar 17:35A+A-

Yahya Fırat/ Haksöz-Haber

Orient News’in haberine göre, Esed rejimi ve Rusya’nın İdlib’te bulunan okulları bombalaması sonucu eğitimden yoksun olan çocuklar, seyyar okul olarak faaliyet gösteren otobüslerde eğitim görüyor.

Nisan ayından bu yana, Suriye’nin kuzeyinde bulunan 400 bin sivil yerinde oldu. Bunlar arasında en çok mağdur olan çocuklar. Başta eğitim olmak üzere temel haklardan yoksun olan çocuklar, kıt imkanlarla yaşama tutunmaya çalışıyorlar.

2-001.jpeg

Suriye’de bir insani yardım kuruluşunda çalışan ve okul otobüsü projesini başlatan Farid Bakir, “Yıkılmayan okullar çok uzakta. Çocuklar oralara gidemiyor.” açıklamasını yaptı.

Okul otobüslerinin normal okulların standartında olduğunu aktaran Bakir, “Bu otobüsler olmazsa çocukların eğitim görme imkânı olmayacak.” ifadesini kaydetti.

4.jpeg

Ailesiyle birlikte defalarca yerinden olan Bakir, göçebe halinde yaşayan çocukların çok fazla olduğunu, okul otobüslerine katılımın çok fazla olduğunu açıkladı.

Otobüslerin içine kara tahtalar, sıralar ve öğrencilerin temel ihtiyacı olan bazı materyaller bulunuyor.

3.jpeg

Mayıs ayından itibaren faaliyette geçen otobüslerde binden fazla çocuk eğitim görüyor.

İdlib’te bulunan 3 milyon nüfusun önemli bir kısmını oluşturan çocukların çoğu eğitimden yoksun.

İngiltere merkezli Çocukları Koruma Örgütü (Save the Chilren), Nisan ayından bu yana İdlib’te bulunan 87 okulun hedef alındığını, halihazırda 200 okulun faaliyet gösterdiğini bildirildi. Açıklamada, İdlib’te bulunan yaklaşık 650 bin çocuğun 300 bininin okula gidemediği kaydedildi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum