1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’deki Stratejik M5 Kara Yolu Üzerinde Mücadele Sürüyor
Suriye’deki Stratejik M5 Kara Yolu Üzerinde Mücadele Sürüyor

Suriye’deki Stratejik M5 Kara Yolu Üzerinde Mücadele Sürüyor

Beşşar Esed rejimi güçleri, stratejik M5 kara yolunun İdlib içinden geçen kısmında ilerleme kaydetse de askeri muhaliflerin halen çok yakın olması nedeniyle henüz tam hakimiyet sağlayamadı.

12 Şubat 2020 Çarşamba 13:46A+A-

İran Devrim Muhafızları Ordusu subaylarının komuta ettiği terörist gruplar ve Esed ordusu, stratejik önemdeki M5 kara yolunun İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içinden geçen batı Halep kırsalında kalan kısımlarında ilerledi.

Şam’dan başlayarak Hama, Humus, İdlib ve Halep’i birbirine bağlayan yolun doğusuna tümüyle hakim olan rejim güçleri, hemen batısında birkaç yüz metre uzaklıktaki askeri muhalifleri buradan uzaklaştırmaya çalışıyor.

AA’nın bildirdiğine göre, askeri muhalifler, yola halen çok yakın oldukları için rejim güçleri kara yolu üzerinde tam kontrol sağlayamadı.

Esed rejimi medyasında yer alan haberlerde de yolun ele geçirildiği ancak kontrolün sağlanması için rejim güçlerinin 17 kilometrelik hattı, batı yönünde genişletmesi gerektiğine yer verildi.

Rejim güçleri M5 kara yoluna hakim olma planını, Rusya’nın da hava desteğini alarak Ağustos 2019’da İdlib’in güneyindeki Han Şeyhun’ı ele geçirerek uygulamaya koymuştu. İdlib’in güneydoğu kırsalından ilerleyen rejim güçleri, Maarratünnuman ile Serakib ilçesini ele geçirip M5 kara yolunun büyük bölümünde kontrol sağlamıştı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum