1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Yaşadığı İşkenceleri Yazdığı Kitapta Anlattı!
Suriye’de Yaşadığı İşkenceleri Yazdığı Kitapta Anlattı!

Suriye’de Yaşadığı İşkenceleri Yazdığı Kitapta Anlattı!

Suriye’de 15 yıl avukatlık yapan, savaşta Esed güçlerince tutuklandıktan sonra cezaevinde 3 yıl işkence gören Samir Tlas, yaşadığı acı hatıraları “Hapishane Cehenneminden Kaçış” adlı kitapta topladı.

07 Ocak 2018 Pazar 09:43A+A-

Suriye’de 15 yıl avukatlık yapan, savaşta Beşşar Esed güçlerince tutuklandıktan sonra cezaevinde 3 yıl işkence gören 40 yaşındaki Samir Tlas, yaşadığı acı dolu günleri yazdığı kitapta anlattı.

AA’da yer alan habere göre, Şam’da katıldığı gösteriler nedeniyle Esed güçlerince gözaltına alınan ve 2 askeri cezaevinde 3 yıl tutuklu kalan Tlas, 2014’te direnişçiler ile Esed güçleri arasındaki esir takasıyla özgürlüğüne kavuştu.

Açlık, elektrik verilmesi, dayak gibi işkenceler ve hastalıkla 3 yıl mücadele eden evli ve 3 çocuk babası Tlas, özgürlüğüne kavuştuktan sonra Hatay’ın Reyhanlı ilçesine göç etti.

Tlas, 3 yıl boyunca yaşadığı işkence günlerini kitaplaştırmak için Reyhanlı’da çalışarak 130 sayfalık “Hapishane Cehenneminden Kaçış” adlı bir kitap yazdı. Kitap Arapça, Türkçe ve İngilizce’ye çevrildi.

HABERE YORUM KAT