1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Salı Günü 71 Kişi Katledildi
Suriye’de Salı Günü 71 Kişi Katledildi

Suriye’de Salı Günü 71 Kişi Katledildi

Suriye ordusu, Deyr Ez Zor ve Azez kentlerinde katliama devam ediyor.

11 Temmuz 2012 Çarşamba 07:00A+A-

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Baas ordusunun çeşitli kentlerde halka karşı yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda çoğu Deyr Ez Zor kentinde olmak üzere 71 kişinin katledildiğini bildirdi.

Örgüt, ülkenin doğusunda yer alan Deyr Ez Zor kentinde 20, Şam'ın banliyölerinde 16, Humus'ta 11, Halep'te 8, İdlib ve Dera'da 6'şar, Hama'da 2, Lazkiye ve Kuneytra kentinde birer olmak üzere ülke genellinde düzenlenen saldırılarda Esed güçlerince açılan ateş sonucunda katledilenlerin sayısının 71'e yükseldiğini belirtti.

Bu arada, Baas ordusunun Halep'in Azez ilçesini tank ateşine tutması nedeniyle çok sayıda yaralının olduğunu ve kentin tanklarla kuşatılması sonucunda halkın güvenli bölgelere kaçamadığını kaydeden Suriye Genel Devrim Konseyi, Azez'e yakın Menağ Havaalanı'ndan atılan roketlerin ilçedeki yerleşim birimine düşmesi sebebiyle yaralananların olduğunu ve acil tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

Baas ordusunun, Azez'i tanklarla kuşatmasından dolayı halkın güvenli bölgelere kaçamadığına dikkati çeken konsey, ilçede nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığına da değindi.

Halep'in Bab bölgesindeki Baas ordusunun saldırılarında ölü ve yaralıların olduğunu bildiren konsey, Şam'ın Artuz bölgesinde Suriye ordusu ile Özgür ordu arasında çatışmaların meydana geldiğini ifade etti.

Konsey, birçok kentte akşam namazında sonra Esed karşıtı gösterilere Baas ordusunun müdahale etmesi nedeniyle çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.

Şam'da ise şiddetli patlamaların ardında yoğun silah sesleri yükseliyor. 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT