1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Perşembe Günü 96 Kişi Katledildi
Suriyede Perşembe Günü 96 Kişi Katledildi

Suriye'de Perşembe Günü 96 Kişi Katledildi

Suriye'de Esed güçlerinin çeşitli şehirlere ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 96'ya yükseldi.

07 Aralık 2012 Cuma 05:39A+A-

Esed güçlerinin Perşembe sabahtan bu yana hava ve tank destekli gerçekleştirdikleri saldırılarda Şam'ın banliyölerinde 45, Halep'te 21, İdlip'te 7, Humus'ta 7, Haseke'de 4, Hama'da 4, Dera'da 3, Rakka'da 3, Deyru'z Zor'da 2 kişi olmak üzere ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 96'ya çıktı.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Şam Fatihleri Tugayının Şam'ın dış semtlerinden Haresta'daki 122. askeri birliği, içindeki çok sayıda tank ve mühimmatla birlikte ele geçirdiğini ve Şam'ın Doğu Guta bölgesinde Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birlikler ile Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını aktardı.

Savaş uçaklarının başkentin Daraya bölgesini bombalamasında onlarca evin yıkıldığını kaydeden SRGC, bölgenin Esed güçlerince kuşatılmasından dolayı halkın temel gıda malzemeleri ve yakıta ulaşamadığına işaret etti.

ÖSO'ya bağlı birliklerin Halep'te bir askeri helikopteri düşürülürken Halep'in Şeyh Süleyman bölgesinde yer alan 111. askeri birliğin direnişçiler tarafından kuşatıldığını da bildiriliyor.  

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum