1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Koltuk Değneğine Mahkum Küçük Hayatlar (FOTO)
Suriye'de Koltuk Değneğine Mahkum Küçük Hayatlar (FOTO)

Suriye'de Koltuk Değneğine Mahkum Küçük Hayatlar (FOTO)

Şam'ın Cobar bölgesinde Esed güçlerinin saldırılarında yüzlerce çocuk ölürken yararlananlar da hayatlarına koltuk değneğine bağlı olarak devam ediyor.

20 Ocak 2015 Salı 12:58A+A-

Suriye'de uzun bir zamandan beri Esed güçlerinin kara ve hava saldırılarına maruz kalan başkent Şam'ın Cobar bölgesinde Esed güçlerinin hava saldırılarında yüzlerce çocuk ölürken yararlananlar da hayatlarına koltuk değneğine bağlı olarak devam ediyor.

Esed güçleri her gün onlarca hava saldırısıyla Cobar bölgesini bombalarken hiçbir şeyden haberi olmayan masum çocuklar savaşın diyetini ödüyor.

Cobar'daki hava saldırılarında bir çocuğunu kaybeden ve iki çocuğu yaralanarak hayatları kararan Ebu Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed güçlerine ait savaş uçakları bir gün Cobar bölgesinde 35 farklı noktayı bombaladığını ve bombalanan yerlerden birisinin de kendi evi olduğunu söylüyor.

Evinin bombalandığını arkadaşlarından öğrendiğini ifade eden Ebu Mahmud, "Arkadaşlarım beni eve götürdü, ev yerle bir olmuştu. Bombardımanda bir çocuğum hayatını kaybetmiş, diğer iki çocuğumu ise arkadaşlar hastaneye götürüp tedavi altına almışlar. Saldırıda oğlum Mahmud ile Yusuf ayaklarından yaralanmışlardı" diyor.

"Oğlu Adil ise saldırıda yaşamını yitirmişti" diyen Ebu Mahmud, "Uzun süren tedavi sürecinde büyük oğlum Mahmud 5 ameliyat Yusuf ise 4 ameliyat geçirdi. İki oğlum yürüyemiyor, 'yani küçük hayatlar koltuk değneğine mahkum'. Ama Allah'a şükür, Rabbim diğer iki oğlumu bana bağışladı" diye konuşuyor.

Evi gördüğünde tüm ailesini kaybettiğini düşündüğünü kaydeden Ebu Mahmud, "Ölen oğlum terörist miydi ki rejim başına bombalar yağdırsın! Onun ne suçu var. Bu savaşın diyetini çocuklar hayatlarıyla ödüyor" sözlerine yer veriyor.

Oturdukları sırada evlerinin Esed yönetimine bağlı savaş uçaklarınca bombalandığının altını çizen 13 yaşındaki Mahmud ise, saldırıda küçük kardeşi Adil'i kaybettiği için çok üzüldüğünü vurgulayarak "Benle kardeşim Yusuf, bir dizi ameliyattan geçtik. Ayağa aile fertlerimizin yardımıyla kalkıyoruz. Kardeşimle beraber şimdi hayatımız koltuk değneklerine bağlı" ifadelerini kullanıyor.

Cobar'a kar yağdığını fakat engelli oldukları için kar topu oynayamadıklarına değinen Mahmud, kardeşiyle beraber tekrar ameliyat olacaklarını belirtiyor.   

indir-006.jpg

indir-(3)-003.jpg

indir-(2)-002.jpg

indir-(1)-003.jpg

HABERE YORUM KAT