1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Her Şeye Rağmen Allah'a Tevekkül Var!
Suriye'de Her Şeye Rağmen Allah'a Tevekkül Var!

Suriye'de Her Şeye Rağmen Allah'a Tevekkül Var!

Suriye'de Rus ve rejim jetleri, ülkenin tüm şehirlerinde bombardımana devam ediyor.

21 Şubat 2016 Pazar 16:04A+A-

Suriye'de Rus ve rejim jetleri, ülkenin tüm şehirlerinde bombardımana devam ediyor. Birçok kenti enkaz haline getiren savaş uçakları, kentlerin kırsal bölgelerine de hava saldırılarını sürdürüyor.

Özellikle sivil yerleşim bölgelerini hedef alan saldırılarda, her gün onlarca sivil hayatını kaybediyor.

Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep'te, rejim ve Rus uçakları, Aneden bölgesinde sivil bölgeyi hedef aldı. Yapılan hava saldırısında birçok ev enkaz haline geldi, onlarca sivil hayatını kaybetti, en az 50 kişi kişi yaralandı.

Enkaz altında kurtarma çalışmaları hala devam etmekte. Medyatimes'ın naklettiğine göre sadece bir günün içinde savaş uçakları, 50'den fazla saldırı gerçekleştirdi.

Suriye'nin Halep kentinin Anedan bölgesinden gelen bir video, Suriye'de her şeye rağmen direnişin ve tevekkülün hala sürdüğünü gösteriyor.

Saldırı sonrasında kameraya konuşan Suriyeli sivil bir kişinin, tevekkül dolu konuşması:

"Her halükarda Allah'a Hamd olsun, Allah bize yeter, O ne güzel vekildir! Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah'a aitiz ve şüphesiz O'na döneceğiz. Şanlı, fedakâr ve kahraman Aneden şehrine son derece barbarca 50'den fazla uçak saldırısı yaptılar. Evleri, konutları son derece kindarca vuruyorlar.

Böylelikle onlardan korkacağımızı sanıyorlar. Vallahi bu olmadı ve olmayacakta. (korkmadık ve korkmayacağız)

Biz bu dine kanlarımızı, canlarımızı ve mallarımızı en ucuza sayarak, tüm gücümüzle Allah yolunda feda edeceğiz. Damarlarımızda kan olduğu müddetçe, Vallahi onlara imkan vermeyeceğiz. Silahsız siviller insanların kadın ve çocukların üzerine 50'den fazla uçak saldırısıyla bombaladılar.

Şuraya bakın; medeniyet bu mudur?

Uygarlık bu mudur?

Allah bize yeter, O ne güzel vekildir!. Ancak bizler Allah'ın izniyle Allah'ın sağlam ipine sımsıkı yapışmaya devam edeceğiz.

Ta ki, Allah azze ve celle Allah yolunda ucuz olan kanlarımızı bizden alana kadar."

İşte o video:



HABERE YORUM KAT

1 Yorum