1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Filistinli İki Aktivist Şehit Edildi
Suriye’de Filistinli İki Aktivist Şehit Edildi

Suriye’de Filistinli İki Aktivist Şehit Edildi

Suriye'de Filistinli 2 aktivist şehit edildi. İnsan Hakları Gözlemevi aktivistlerin Baas güçlerince infaz edildiğini açıkladı.

10 Ocak 2013 Perşembe 13:06A+A-

HAKSÖZ-HABER

Baas güçlerinin Suriye'de katlettiği Filistinli sayısı gittikçe artıyor. Son olarak iki insani yardım çalışanı Filistinli, Baas güçlerince yakalandıktan sonra infaz edildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, Suriye'nin başkenti Şam'da Yermuk ve El-Hüseyniyye mülteci kamplarında insani yardım alanında çalışan Filistinli iki aktivistin şehit edildiğini açıkladı.

İzzet er-Reşak, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki sayfasında dün (9 Ocak Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İsam Huzai (Ebu Ahmed) ile Ömer Hilal Salih'in Yermuk ve El-Hüseyniyye Filistin mülteci kamplarında insani yardım faaliyetleri yürütürken şehit edildiklerini bildirdi.

Suriye'de ve Filistin mülteci kamplarında yaşayan Filistinli mültecilerin hedef alınmasını şiddetle kınadıklarını ifade eden Er-Reşak, Allah'tan şehitlere rahmet ve kederli ailelerine de sabır diledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, önceki gece İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyelerinden iki Filistinlinin El-Hüseyniyye Mülteci Kampı'nda cesetlerinin bulunduğunu açıklamıştı.

İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yayınlanan bildiride, Filistinli aktivistlerin Suriye rejimi güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra sokak ortasında infaz edildikleri ve cesetlerinin El-Hüseyniyye Mülteci Kampı'ndaki Aişe Camii yakınlarına atıldığı belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT