1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Filistin Bayrağı Yakıldı Yalanı! (Video)
Suriye'de Filistin Bayrağı Yakıldı Yalanı! (Video)

Suriye'de Filistin Bayrağı Yakıldı Yalanı! (Video)

Bugün 15.03'te ODATV merkezli yayıldığı tahmin edilen, daha sonra da ulusalport.com, Yeni şafak, gibi yayın organlarında yayınlanan bir videoda yer alan görüntülere göre IŞİD üyeleri Filistin bayrağını yakıp yerine Tevhid bayrağını asıyorlar.

22 Temmuz 2014 Salı 14:14A+A-

Bugün 15.03'te ODATV merkezli yayıldığı tahmin edilen, daha sonra da ulusalport.com, Yeni şafak, gibi yayın organlarında yayınlanan bir videoda yer alan görüntülere göre, bir binanın üzerine çıkan IŞİD üyeleri binanın üzerinde asılı bulunan 'Filistin Bayrağı'nı aşağıya atarak tekbirler eşliğinde yakıyorlar ve yerine de Tevhid bayrağını asıyorlar.

Durustv.com, Kemalistler.org, Ulusalport.com, Odatv, Yeni şafak, gibi yayın organlarında yayınlanan bu haber tamamen yalan bilgilerden oluşuyor. Videoda yer alan Arapça konuşmalar dikkatle dinlendiğinde videoda konuşan kişi o bayrağın Baas bayrağı olduğunu, onun indirilip yerine La ilahe illalah yazan Tevhit Bayrağı'nın asıldığını söylüyor. Yani videoda yer alan kişiler IŞİD üyeleri değil, indirilip yakılan bayrak da Filistin Bayrağı değil. 

Suriye'nin yıldızlı ülke bayrağının dışında bir de, Filistin bayrağı ile aynı şekilde olan Baas bayrağı da bulunuyor ve bu bayrak sadece ülke içinde Baas'ın göstergesi olarak kullanılıyor. Bunu bilmeyen, Arapça da anlamadığı anlaşılan dolayısıyla servis edilen haberi teyid etmeden direk atlayan yayın organlarına ve Türk halkına saygıyla duyuruyoruz.

 

Özgür Suriye Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT

4 Yorum