1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Dün 150 Müslüman Katledildi (VİDEO)
Suriyede Dün 150 Müslüman Katledildi (VİDEO)

Suriye'de Dün 150 Müslüman Katledildi (VİDEO)

Esed güçlerinin, muhaliflerin yoğun olduğu kentlerde savaş uçakları ve helikopterlerle düzenlediği saldırılarda, çoğu Halep'te 150 kişinin öldüğü bildirildi.

09 Ağustos 2012 Perşembe 04:41A+A-

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Halep'te, savaş uçakları ve helikopter destekli saldırılarda 42 kişinin hayatını yitirdiğini birçok bölgenin de bombalandığını duyurdu.

Ülkenin kuzeyinde yer alan İdlib ve çevresinde 27 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten örgüt, başkent Şam'ın çevre banliyölerinde 24, Hama'da 17, Dera'da 15, Humus'ta 11, Lazkiye'de 8 ve Deyru'z Zor kentinde 6 olmak üzere ülke genelindeki saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 150'ye çıktığını ve çok sayıda kişinin yaralandığını kaydetti.

Şam'ın Tadamun, Kisve, Dumar, Hacr Esved ve Kadem bölgelerinin ağır silahlarla saldırılar düzenlendiğini ve helikopterlerin de saldırıya destek verdiğini bildiren yerel kaynaklar, başkentin üzerinde askeri helikopterlerin keşif uçuşları yaptığını belirtti.

Esed güçlerinin saldırılarının Şam'ın birçok semtinde devam ettiğini ifade eden kaynaklar, Halep'in Azez, Ancera, Hura, Kaptan Cebel, ve Etarıb beldelerinin yoğun tank ateşinin yanı sıra savaş uçaklarıyla da bombalandığını söyledi.

Yerel kaynaklar, Halep'in Salahaddin bölgesinde Baas ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını ordunun havadan ve karadan Humus'un Bab Amr, Çobar, Sultaniye, Halidiye, Cüret Eş Şeyah, Kusur, eski Humus, Rastan, Telbise Kuseyr, Hula, Zafaran ve İzzeddin semt ve ilçelerinde saldırılarını sürdürdüğünü bildirdi.

Kaynaklar, İdlib, Dera, Deyru'z Zor, Hama ve Lazkiye'de saldırıların gece de devam ettiğini ifade etti.  

HALEP








HUMUS




İDLİB



ŞAM

HABERE YORUM KAT

3 Yorum