1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Bu Cuma da Kana Bulandı
Suriyede Bu Cuma da Kana Bulandı

Suriye'de Bu Cuma da Kana Bulandı

Suriye'de bugün Cuma namazından sonra yapılan gösterilere açılan ateşte 19 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

06 Nisan 2012 Cuma 16:49A+A-

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi, ülke genelinde Cuma namazının ardında çıkan yönetim karşıtı gösterilerde güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu Humus'ta 8, Halep'te 3, Deyr Ez Zor, Dera ve İdlib'te 2'şer, Hama ve Şam'da da birer kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Dünya Bülteni'nde yer alana habere göre yerel aktivistler, Şam'daki Ali Bin Talib, Abddullah Bin Huzafe Es Sehmi, Enes Bin Malik camilerinin güvenlik güçlerince kuşatıldığını ve cemaatin dışarı çıkmasına engel olduğunu ifade etti.

Doğuda yer alan ve Irak sınıra yakın olan Deyr ez Zor kentinde ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmaların çıktığını, çıkan çatışmalarda çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını kaydeden aktivistler, Şam'ın Duma ve Haresta semtlerinde de orduyla çatışmaların meydana geldiğini belirtti.

Kuzeydeki İdlib kentinde güvenlik güçlerinin çatılardan göstericilere ateş açtığını dile getiren aktivistler, Şam'ın birçok semtine ordunun baskınlar düzenlediğini ve tankların semtlere konuşlandırdığını vurguladı.

Humus'un Der Bealbe semtinde tankların rastgele evlere ateş açtığını, açılan ateşte birçok evin hasar gördüğünü belirten aktivistler, kentte güvenlik güçlerinin büyük hasar verdiğini anlattı.

Lazkiye'nin Raml El Cenubi semtinde patlamaların meydana geldiği ve patlamalarda ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT