1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de 15'i Çocuk 111 Kardeşimiz Katledildi
Suriye’de 15'i Çocuk 111 Kardeşimiz Katledildi

Suriye’de 15'i Çocuk 111 Kardeşimiz Katledildi

Esed güçlerinin bugünkü saldırılarında 111 Suriyeli hayatını kaybetti. Ölenlerin 15'i çocuk, 8'i kadın... 4 kişi de işkenceyle katledildi!

02 Aralık 2013 Pazartesi 02:14A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de rejim güçlerinin saldırıları son günlerde yine yoğunlaştı. Son iki günde 236 kişi Baas rejimi ve işbirlikçi çetelerinin saldırılarında hayatını kaybetti. Özellikle Halep’te son iki günde sivil yerleşim yerlerine atılan varil bombaları ölü sayısının artmasına sebep oldu.

Yerel Koordinasyon Komiteleri bugün 111 kişinin öldüğünü açıkladı. Ölenlerin 15’inin çocuk, 8’inin de kadın olduğunu açıklayan LCC, 4 kişinin de işkenceyle şehit edildiğini bildirdi.

LCC’nin verdiği bilgilere göre şehitlerin 45’i Halep’ten, 42’si Şam kırsalından, 9’u İdlib’den, 7’si Dera’dan, 4’ü Humus’tan, 2’si Deyr ez-Zor ve 2’si Hama’dan…

Suriye Genel Devrim Konseyi’nden (SRGC) yapılan açıklamada ise Esed güçlerinin başkent Şam’da muhaliflerin denetiminde olan Nebek beldesini karadan karaya füzelerle vurması sonucu onlarca evin yıkıldığı, elektriğin kesik olduğu belde de halkın operasyonlar nedeniyle dışarıya çıkamadığı ve temel gıda malzemelerine ulaşılamadığı bildirildi. Şam’ın Duma, Yermuk, Dareyya, Kabun ve Berze banliyölerinin havan topu ile yoğun roket saldırılarına maruz kaldığı kaydedilen açıklamada, orduya ait helikopterlerin Halep ve Rakka kentinde yerleşim yerlerini “varil bombalarıyla” vurduğu aktarıldı.

Öte yandan direnişçilerin rejim birliklerine yönelik operasyonlarda da zayiatlar verdirildiği bildirildi. Dera’ya bağla Busr al Harir’de bir üssü yoğun çatışmalar neticesinde ele geçiren direnişçiler çok sayıda rejim askerini esir aldılar.

Direnişçiler dün de Hama’ya bağlı Kadimun’da bir Esed uçağını düşürdüler.

 

HABERE YORUM KAT