1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de 10’u Çocuk 55 Kardeşimiz Katledildi
Suriye’de 10’u Çocuk 55 Kardeşimiz Katledildi

Suriye’de 10’u Çocuk 55 Kardeşimiz Katledildi

LCC'nin verilerine göre Suriye'de dün bilançosu: 10'u kadın, 7'si çocuk 55 şehit... 5 kişi de işkenceyle katledildi!

15 Ocak 2014 Çarşamba 11:33A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de Beşşar Esed'e bağlı ordu güçlerinin ve çetelerin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 10'u kadın, 7'si çocuk olmak üzere 55 kişi daha hayatını kaybetti.

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC), 5 kişinin de işkence edilerek şehit edildiğini açıkladı.

LCC’nin verdiği bilgilere göre Esed güçlerinin dünkü saldırılarında Şam kırsalında 18 kişi, Halep’te 15 kişi, Dera’da 12 kişi, Humus’ta 4 kişi, İdlib’de 3 kişi, Hama ve Deyr ez-Zor’da da 1’er kişi şehit oldu.

LCC’nin açıklamasında ayrıca, rejim güçlerinin başkent Şam'da muhaliflerin kontrolünde olan Duma, Berze, Cobar ve Dareyya banliyölerine havan topu ve roketlerle saldırdığı vurgulandı.

İç Çatışma

Öte yandan Halep'in Carablus kasabasında Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) ait cezaevindeki 124 kişinin yaşanan iç çatışmalar sonrasında İslami Cephe mensuplarınca serbest bırakıldığı ve kasabadaki kültür merkezi çevresinde iki muhalif grup arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edildi. IŞİD’in, Carablus’tan çekildiği gelen haberler arasında

Halep'in Bab ilçesinin tamamının denetiminin ise IŞİD'in eline geçtiği kaydedilen açıklamada, Halep'in kuzeyinde yer alan ve Şeyh Nacar Sanayi Bölgesi'nin bir kısmının da IŞİD üyelerinin denetimine geçtiği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT