1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye PKK’si PYD, Muhalif Kürt Partisi Yekitî'nin Ofisini Kapattı!
Suriye PKK’si PYD, Muhalif Kürt Partisi Yekitî'nin Ofisini Kapattı!

Suriye PKK’si PYD, Muhalif Kürt Partisi Yekitî'nin Ofisini Kapattı!

Suriye PKK’si PYD, Qamışlo'nun Hazne köyünde rejime muhalif Kürt partisi Yekitî'nin ofisini kapattı!

11 Mart 2016 Cuma 14:22A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin (ENKS) en büyük partilerinden olan Yekitî'nin ofisini basan PYD/YPG, içerideki bütün eşyalara el koydu.

RUHSATSIZ GEREKÇESİYLE KAPATTI

Esed rejiminden emanet aldığı Haseke'de Ocak 2014'te kanton ilan eden PYD/YPG’nin Yekitî’ye ait ofisi kapatmaya uydurduğu gerekçe de ağabeyi PKK’yi çağrıştırdı. Parti ofisinin “ruhsatsız” olduğunu belirten PYD/YPG, sanki bölgede dört başı mamur müesses bir devlet otoritesi varmış ve kendisi de meşru hükümetmiş havasında davranma alışkanlığını PKK’den öğrenmiş.

''BU SALDIRI PYD'NİN TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜNÜN İFADESİDİR''

ENKS Başkanı İbrahim Berro'nun lideri olduğu Yekitî partisinin merkez komitesi üyesi Abdullah Keddo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu saldırı, PYD'nin Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin bölgesel ve uluslararası başarısına, Konsey Başkanı Berro'nun Cenevre müzakereleri konusunda gösterdiği başarıya olan tahammülsüzlüğün ifadesidir" dedi.

PYD'nin Rus dostlarının örgütü Cenevre görüşmelerine sokamadığı için PYD'nin hıncını ENKS'den çıkardığını belirten Keddo, "PYD Halep'in merkezindeki Şeyh Maksud mahallesinde muhaliflerle yaşadığı çatışmalardan, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyesi olduğumuz için bizi sorumlu tutuyor" ifadesini kullandı.

PYD, geçen hafta da Suriye Kürt Demokrat Partisi (PDKS) ve ENKS üyesi Abdurrahman Abu'yu kaçırmıştı. Abu'nun "PYD'nin çocukları zorla silah altına alarak savaştırması, fabrika ve işyerlerinden haraç toplaması gibi politikalarını eleştirmesi" nedeniyle kaçırıldığı öne sürülmüştü.

BURADA SİYASET YAPAMAZSINIZ!

Öte yandan konuyla ilgili Kürt haber ajansı Rûdaw’a konuşan Yekitî’nin Kürdistan Bölgesi Temsilcisi Nevaf Reşid, Cenevre Konferansı’nda temsil edilmelerinden dolayı üzerlerindeki baskının arttığını söyledi.

PYD/YPG’nin ofisi kapatmaya gerekçe olarak “ruhsatsız” çalışılmasını gösterdiğini belirten Nevaf Reşid, ofisteki her şeye el konulduğunu ve o sırada orada bulunanlara, “Bundan böyle bölgede siyasi faaliyette bulunmanızı kabul etmiyoruz” denildiğini aktardı.

Geçtiğimiz yıl da aynı partinin Til Temir ofisi kapatılmıştı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum