1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye lirasının durumu Esed rejiminin ahvali hakkında yeterli bilgiyi veriyor!
Suriye lirasının durumu Esed rejiminin ahvali hakkında yeterli bilgiyi veriyor!

Suriye lirasının durumu Esed rejiminin ahvali hakkında yeterli bilgiyi veriyor!

Suriye'yi yıkıma uğratan, halkı katleden rejim ekonomik olarak da çok büyük bir darboğazdan geçiyor!

25 Şubat 2021 Perşembe 14:59A+A-

HAKSÖZ HABER

2011 senesinde başlayan Suriye Savaşı’nda rejim bütün uyarılara rağmen toplumsal normalleşmeye sağlayacak hukuki ve ekonomik adımları atmaktan çekindi. Bunun yerine Rusya ve İran’ın desteğiyle halkı katletme yolunu seçen rejim binlerce kadını ve çocuğu katletti milyonlarca insan komşu ülkelere sığınmak durumunda kaldı.

Bunca baskı ve katliama karşı Esed’in ülkesini ayakta tutabildiği de söylenemez. Şuan siyasi olarak orada bulunsa dahi İran ve Rusya’nın desteği ile koltukta durduğu malumun ilamı. O zaman bunca zulmün sebebi neydi diye sormadan edemiyor insan!

Netice olarak Esed rejimi ülkeyi kaybetmiştir. Zaten uzun yıllardır mücahitler savaşlarını doğrudan İran ve Rusya veya bu ikisi tarafından desteklenen örgütlerle veriyorlar. Esed’in ülkeyi kaybettiğine delil olarak Suriye lirasının durumu da incelenebilir.

Şuan 1 ABD doları 3 bin 400 Suriye lirası (SL) seviyesinde. 5 bin liralık SL banknotları basan rejimin parası sadece geçen ay %13 zarar etti. Rejimin kontrolündeki bölgelerde her şeyin kaçakçılığı yapılıyor. En yaygını ise insan kaçakçılığı. İnsanlar buralardan kurtulmak için bu işi yapan ‘şirketler’ ile anlaşıyorlar!

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum