1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye Halkı Charlie Hebdo’ya Karşı Ayaktaydı (VİDEO)
Suriye Halkı Charlie Hebdo’ya Karşı Ayaktaydı (VİDEO)

Suriye Halkı Charlie Hebdo’ya Karşı Ayaktaydı (VİDEO)

Suriye'de Cuma namazından sonra birçok şehirde Charlie Hebdo karikatürleri ve Fransa yönetimi protesto edildi.

16 Ocak 2015 Cuma 17:20A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'nin kuzeyindeki muhaliflerin denetiminde olan Halep ve İdlib’de binlerce kişi, Cuma namazından sonra Hazreti Muhammed'in karikatürünü yayınlayan Charlie Hebdo dergisini ve Fransa yönetimini protesto etti.

"Je Suis Charlie" Yazılı Esedçi Dergi Yakıldı

Halep’teki gösteride “Resulullah Canımızdır! Sonuna Dek Önderimizdir!” vb sloganlar atan Suriyeliler, Esed rejimine destek veren bir dergiyi Charlie Hebdo’ya destek veren yayınından ötürü ateşe verdiler.

Göstericilerden Mustafa Ebu Kerim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Herkese bir mesajımız olacak. O bizim Peygamberimizdir, o kalbimizin nuru, sevgilimizdir. Hiç kimsenin Peygamberimize dil uzatmasını kabulde etmeyiz, edenlerin de hadlerini bildiririz" dedi.

İslam Dini'nin barış ve hoşgörü dini olduğunu ifade eden Ebu Kerim, şunları söyledi: 

"Peygamberimize dil uzatanlar, dilin nasıl uzatıldığını göreceklerdir. Biz Peygamberimiz için canımızı, malımızı ve kanımızı feda etmeye hazırız. Tüm dünyada zafer İslam'ın olacaktır, biz bunu dinimizden Peygamberimizin hadislerinde okuduk. Zafer sonunda İslam'ın olacaktır inşallah."

Suriye'de Halep’teki gösterilerin yanı sıra çeşitli kentlerde muhaliflerin kontrolünde olan birçok bölgede, dünden bu yana Hazreti Muhammed'in karikatürünü yayınlayan "Charlie Hebdo" dergisi ve dergiye izin veren Fransa yönetimi protesto ediliyor. Bugün İdlib kırsalındaki bir gösteriyi rejim bombalamış ve 10 kişi şehit olmuştu.

suriyede-charlie-hebdo-protestosu-halep-aleppo-je-suis-muhammed.jpg

suriyede-charlie-hebdo-protestosu-idlib-je-suis-muhammed02.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum