1. HABERLER

  2. HABER

  3. Şurada Liselere Osmanlıca Dersi Önerisi
Şurada Liselere Osmanlıca Dersi Önerisi

Şurada Liselere Osmanlıca Dersi Önerisi

Milli Eğitim Şurası'nda "Atalarımızın mezar taşlarımızı bile okuyamıyoruz" diyerek konuyu gündeme getiren eğitimciler, Osmanlıca'nın liselerde zorunlu ders olması " yönünde tavsiye karar aldı.

05 Aralık 2014 Cuma 12:04A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda 3'üncü gün görüşmelerinin tamamlandığı grup toplantılarının sonunda Osmanlıca'yla ilgili bir karar alındı.

Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri ana başlığı altındaki grup toplantısında, Osmanlı Türkçesi'nin liselerde zorunlu ders olarak okutulması komisyonda oy çokluğu ile kabul etti. Komisyonun önerisi genel kurula gönderilecek.

Osmanlı Türkçesi'nin liselerde zorunlu ders olarak okutulmasına ilişkin öneri ise Demokratik Eğitimciler Sendikası temsilcilerinden geldi.

Toplantıda öneri, 'Biz Osmanlı döneminden birçok tarihi belgemizi okuyamıyoruz. Dedelerimizin mezar taşlarındaki yazıları bile okuyamıyoruz. Bunların öğrenilmesi, okunabilmesi gerekiyor. Geçmiş tarihimizle bağımızın kopmaması gerekiyor' diye dile getirildi.

Sendikanın bu önerisi Eğitim Bir-Sen ve delegasyonun büyük çoğunluğu tarafından da kabul gördü. karar tavsiye niteliği taşıyor ancak bakanlık aldığı kararları şura tavsiyelerine dayandırıyor.

 

HABERE YORUM KAT