1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Sünni Camilere Saldırıyı IŞİD'e Yıkma Kurnazlığı
Sünni Camilere Saldırıyı IŞİD'e Yıkma Kurnazlığı

Sünni Camilere Saldırıyı IŞİD'e Yıkma Kurnazlığı

Irak'ta 2 Sünni camisine saldırı yapıldı. İbadi, hiçbir soruşturma yapmadan saldırıları "IŞİD ve benzerleri"ne mal etti!

04 Ocak 2016 Pazartesi 14:23A+A-

HAKSÖZ-HABER

Irak’ın başkenti Bağdat’ın 100 kilometre güneyindeki Babil (Hille) kentinde iki Sünni camiine eş zamanlı bombalı saldırı düzenlendi.

Babil'e bağlı ve Babil-Kerbela yolu üzerindeki Sincar bölgesinde el-Fetih Camii ile Hille kent merkezindeki Ammar Bin Yasir Camii'ne eş zamanlı bombalı saldırı düzenlendi. Anadolu Ajansı’na göre, Ammar Bin Yasir Camii saldırısında binayı koruyan 1 polis hayatını kaybetti. AA, güvenlik güçlerinin, camilerdeki kameraların saldırı öncesi yerinden söküldüğünü tespit ettiğini bildirdi.

AFP de Bağdat’ın 40 kilometre güneyindeki İskenderiye’de bir müezzinin evinin yakınında vurularak öldürüldüğünü duyurdu.

İdam gerginliği mi?

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Ancak Suudi Arabistan yönetiminin, aralarında Şii din adamı Ayetullah Nemr'in de olduğu 47 kişiyi idam etmesinin bölgedeki mezhep gerginliğini artırmasından korkuluyor. İdamlar Irak’taki tüm Şii gruplardan büyük tepki görmüştü.

İbadi Saldırının Faturasını ‘IŞİD ve benzerleri’ne Kesti!

Öte yandan Irak Başbakanı Haydar İbadi, saldırılardan dolayı “IŞİD ve benzerleri”ni suçladı. Yetkililere saldırganları yakalamak için emir verdiğini söyledi.

İbadi’nin saldırıları zaman kaybetmeden IŞİD’e fatura etmesi, Türkiye’de eski devletlûların bir zamanlar her türlü saldırıyı, pisliği kara listeye alınan örgütlere yıkarak işin içinden çıkma taktiğini anımsatıyor. Daha sonra aradan yıllar geçtikten sonra gerçekler aydınlandıkça işin içinde sadece akredite olmayan örgütlerin değil, devletle doğrudan veya dolaylı ilişkisi bulunan zinde güçlerin de bulunduğunu gösterdi-gösteriyor.

İbadi’nin de bu bağlamda üstelik de Sünni camilere yapılan saldırıları anında IŞİD ve “benzeri” dediği yapılara mal etmesi aynı kurnazlık taktiğini akla getiriyor. Mesela neden İbadi Irak’ıyla anlaşmalı olarak bölgede İran’ın tetikçiliğini yapan holigan Şii unsurların bu saldırıları yapmış olabileceği gündeme gelmiyor da fail hemencecik “IŞİD ve benzerleri” oluyor?

IŞİD’i savunacak halimiz yok ama Irak’ta İran’ın mezhepçi ve emperyal  icraatlarının tetikçiliğini yapanların yalan beyanlarına da karnımız tok!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum