1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sultanahmet’te Canlı Bomba Saldırısı
Sultanahmet’te Canlı Bomba Saldırısı

Sultanahmet’te Canlı Bomba Saldırısı

Sultanhamet'te polis karakoluna bombalı saldırı düzenlendi. Biri ağır 2 polis yaralı; üzerindeki bombayı patlatan saldırgan ise öldü.

06 Ocak 2015 Salı 18:00A+A-

Sultanahmet Meydanı'ndaki turizm polislerinin bulunduğu merkeze giren kadın canlı bomba, üzerindeki bombayı patlattı. Olayda biri ağır 2 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kenan Kumaş isimli polis memurunun durumunun ağır olduğu belirtildi. 

Sultanahmet'teki Turizm Polisi Şube Müdürlüğü önündeki nöbet kulübesine bombalı saldırı gerçekleşti. Olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Ayrıca polis telsizinden tüm polis merkezleri ve ekiplerinin saldırılara karşı gerekli önlemleri almaları anons edildi.

İstanbul polisi, Sultanahmet Meydanı'nda bulunan turizm polisi binasında bir kadın canlı bombanın bulunduğu yönünde anonsu üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.Cumartesi günü de Dolmabahçe'de polis noktasına saldırı girişimi düzenlenmiş ancak saldırgan emeline ulaşmadan etkisiz hale getirilmişti.

VALİDEN AÇIKLAMA: "İNGİLİZCE KONUŞTU"

İstanbul Valisi Şahin, Sultanahmet'teki bombalı saldırıya ilişkin "Bir kadın canlı bomba, Turizm Şube Müdürlüğü'ne gelerek, üzerindeki bomba

Sultanahmet’teki canlı bomba saldırısının ardından İstanbul valisi Vasip Şahin açıklama yaptı.

Şahin şunları söyledi:

“Şu anda sizlerle paylaşabileceğimiz bilgi şu: Kadın canlı bomba, turizm polisimizin olduğu büroya geliyor, içerde kendisini patlatıyor.

Bir polis memurumuz ağır yaralı. Kenan Kumaş isminde. Her türlü müdahale yapılıyor hastanede. Bir polis memuru arkadaşımız da çok hafif yaralı. Canlı bomba da ölü durumda. Üzerindeki bombayı patlatarak içerde eylem yapıyor. Şu anda paylaşabileceğimiz bilgi şu. Kimlik tespiti hususunda da çalışmalar yapılıyor.

Üzerindeki bombayı patlatıyor. İçeriye İngilizce konuşarak ‘cüzdanımı kaybettim’ bahanesiyle giriyor. Şimdilik bu kadar açıklamayla yetinelim. Saldırı 17:20 sıralarında oldu.”

HABERE YORUM KAT