1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Süleyman Soylu: Sokağa Çıkma Yasağı Eleştirilerini Kabul Ettim
Süleyman Soylu: Sokağa Çıkma Yasağı Eleştirilerini Kabul Ettim

Süleyman Soylu: Sokağa Çıkma Yasağı Eleştirilerini Kabul Ettim

Sokağa çıkma yasağını Cuma gecesi çok geç saatlerde ilan ederek toplumun fırın ve marketlerin önüne yığılmasını öngöremediğini ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kendisine yönelen eleştirileri hatta hakaretleri de alıp kabul ettiğini beyan etti.

12 Nisan 2020 Pazar 18:00A+A-

Hürriyet Gazetesi’nden Ahmet Hakan’a konuşan Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağı kararının tamamen İçişleri Bakanlığına ait olduğunu fakat zamanlama açısından toplumu paniğe sevk ederek marketlere hücum gibi bir tablonun oluşacağını tahmin edemediklerini itiraf etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağı kararının ardından marketlerdeki yoğunlukla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hürriyet gazetesine konuşan Bakan Soylu, ''Nasıl bir yöntem izlersek izleyelim muhakkak bir risk olacaktı, sokağa çıkanların sayısı 250-300 bin civarında" dedi.

Kararın zamanlamasının bakanlığına ait olduğunu söyleyen Soylu ''Açıklama neden yasağa 2 saat kala geldi?'' sorusunu da şu sözlerle yanıtladı:

''Bazıları 23.59'da ilan etseydiniz diyor, o zaman insani açıdan daha büyük sorunlarla karşılayabilirdik, ziyarete bir yere gitmiş insanlarımız açısından sorun olacaktı. Zamanlaması açısından alınan karar, bakanlığımıza ait bir karardır. Bir kez daha söylüyorum: Eleştirileri de aldım kabul ettim. Hakaretleri de kabul ettim.''

Bakan Soylu, yasağın hafta içine sarkmayacağını, saat 24.00'te biteceğini de vurguladı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

2 Yorum