1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Süleyman Soylu: ‘İdlib Tüm Dünyanın ve İnsanlığın Problemidir'
Süleyman Soylu: ‘İdlib Tüm Dünyanın ve İnsanlığın Problemidir'

Süleyman Soylu: ‘İdlib Tüm Dünyanın ve İnsanlığın Problemidir'

“İdlib İnsani Yardım Toplantısı"nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Koronavirüs günlerinde balkonlarda birbirine müzik yaparak, alkış tutarak bir sevgi dünyasında yaşadığımızı iddia eden dünya, İdlib'de yaşananlara sırt dönmemelidir.” dedi.

07 Haziran 2020 Pazar 23:11A+A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'da düzenlenen İdlib İnsani Yardım Toplantısı'nın ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu. İdlib'de yapılan briket evleri inceleyen Bakan Soylu, bölge halkıyla sohbet etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye'nin İdlib kentinde, Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçan siviller için yapılan briket evlerde incelemede bulundu.

Soylu, Hatay'da katıldığı İdlib İnsani Yardım Toplantısı'nın ardından Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan İdlib'e gitti.

AFAD öncülüğünde, Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçan siviller için burada yapılan briket evleri inceleyen Soylu, insani yardım çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bakan Soylu'ya Hatay Valisi Rahmi Doğan, Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz da eşlik etti.

Bölgedeki izlenimlerini twitter takipçileriyle paylaşan Bakan Soylu, bölgede yaşanan dramı gözleriyle gördüğünü söyleyerek "Liderimizin, ülkemizin, insanımızın yaptıklarını görünce iyi ki bu asil milletin ferdiyim" ifadesini kullandı.

Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"İdlib meselesi her ne kadar virüs yüzünden kısmen gündemden düşmüş olsa dahi, ne yazık ki buradaki şartlar kendi kendine iyileşmiş veya bu mesele çözülmüş değildir. Hem bizim yanı başımızda hem dünyanın gözü önünde ciddi bir insanlık dramı yaşanmaktadır.

 ''TÜM DÜNYANIN VE İNSANLIĞIN PROBLEMİDİR''

Koronavirüs günlerinde balkonlarda birbirine müzik yaparak, alkış tutarak bir sevgi dünyasında yaşadığımızı iddia eden dünya, İdlib'de yaşananlara sırt dönmemelidir. Bir kere herkes şunu iyi anlamalıdır ki buradaki problem sadece Türkiye'nin ve burada zorluklarla karşı karşıya kalmış insanların problemi değildir, tüm dünyanın ve insanlığın problemidir.

''TÜRKİYE KORONAVİRÜS SÜRECİNİ EN BAŞARILI YÖNETEN ÜLKE''

(Koronavirüsle mücadele) Türkiye, sağlık sisteminden kamu yönetimine kadar dünyada bu süreci en başarılı yöneten ülke olmuştur. Türkiye, göç dalgasının içerisinde koronavirüs sürecini başarıyla yönetmiştir. Aldığımız önlemler sayesinde Suriyeli göçmenlerle ilgili virüs anlamında vaka ve bulaşma noktasında herhangi bir tehlike yaşanmamıştır. Kamplarımızda, geri gönderme merkezlerinde, göçmen vatandaşlarımızda herhangi bir tehlike yaşanmamıştır.''

HABERE YORUM KAT