1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Su İntifadası Yazı Dizisi Başladı
Su İntifadası Yazı Dizisi Başladı

Su İntifadası Yazı Dizisi Başladı

Gazze Yardım Filosunda yer alan İbrahim Sediyani Gazze yolculuğunu bir yazı dizisi ile site okuyucularıyla paylaşmaya başladı.

07 Haziran 2010 Pazartesi 01:03A+A-

Su İntifadası: Akdeniz'de Yazılan Tarih -1 / İbrahim SEDİYANİ

"Özgürlük" diyordu Malcolm X, "uğrunda herşeyi göze alabilenlerin hakkıdır".

İslam ümmetinin kalbi olan kutsal Filistin toprakları 1948 tarihinde işgal edildikten ve oraya siyonistler yerleştikten bu yana, o coğrafyada yaşayan Müslümanlar her türlü zulme maruz kalıyor; katlediliyor, sürülüyor, aç bırakılıyorlardı. Bunun en dramatik örneği de, son dört yıldır Gazze şeridinde yaşanıyordu.

Siyonist düşmanla işbirliğini reddedip İslamî direnişi ve özgürce, onurlu bir yaşamı tercih ettiği için Gazze halkı 2006 yılından beri korkunç bir ambargo altında bulunuyordu. Öyle vicdansız ve merhametsiz bir ambargo ki, uzunluğu 41 km, genişliği 14 km olan bu toprak parçasına ne bir dilim ekmek, ne bir damla su, ne de bir tane ilaç girebiliyordu. Kuzeyden ve doğudan İsrail engellemekte, batıdan ise hain Mısır rejimi tarafından örülen duvarla Gazze şeridine giriş çıkışlar tamamen kapatılmış durumdaydı.

Gazze esirdi, tutsaktı; Gazze özgürlüğe muhtaçtı. Ve Gazze'nin özgürlüğe açılan kapısını aralamak, Gazze üzerindeki emperyalist ambargoyu delmek ve siyonist ablukaya bir gedik açmak, mümkünse tamamen ortadan kaldırmak, ortadan kaldırılmasına önayak olmak amacıyla bizler, "uğrunda herşeyi göze alarak" yola çıkmıştık; Akdeniz sularına açılmıştık.

Farklı kıt'âlardan, değişik ülkelerin limanlarından kalkış yapan toplam 9 gemi ve değişik ülkelerden, farklı ırk, kavim, dil, dîn ve mezheplerden yüzlerce yolcuyla "Vira Bismillâh" demiştik, Akdeniz sularına açılmıştık; "Gazze tut ellerimizden" diyerek.

Yazının Devamı...

Etiketler :