1. HABERLER

  2. HABER

  3. Srebrenitsalı Annelerden Papa'ya Çağrı
Srebrenitsalı Annelerden Papa'ya Çağrı

Srebrenitsalı Annelerden Papa'ya Çağrı

Srebranitsa Soykırımı'ndan bu yana 20 yıl geçti.

04 Haziran 2015 Perşembe 15:58A+A-

HAKSÖZ-HABER

Sırp Cumhuriyeti Ordusu'nun Temmuz 1995'te gerçekleştirdiği, içinde kadın ve küçük yaşta çocukların da bulunduğu soykırımda en az 8000 kişi öldürülmüştü. Mezkûr katliam Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından "soykırım" olarak adlandırıldı.

Srebrenitsalı anneler, 6 Haziran 2015 günü Papa Franciscus'un Saraybosna'ya gerçekleştireceği ziyaretin evvelinde Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Srebrenitsa ve Jepa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subaşiç konuşmalarında, gerek Papa'nın gerekse de diğer liderlerin Boşnaklara karşı yapılan bu etnik temizliğin şiddetle kınanması ve "soykırım" olarak nitelenmesi gerektiğini vurguladı.

Papa'nın 100 yıl önce yaşanan savaşlardan dahi bahsetmesine dikkat çeken Subaşiç, Papa'nın 20 yıl önce Srebrenitsa'da yaşanan soykırımı unutmasının hayal kırıklığı olduğunu dile getirdi.

Gerçekleştirilen soykırım üzerinden geçen süreyi hatırlatan Subaşiç: "Biz de Balkanlar'da azınlıktık, tıpkı Yahudiler gibi. Yahudilere yapılan soykırımı herkes kınadı ama biz müslümanlara yapılan soykırımı kınayan çok az." diyerek tutarsızlıkları gözler önüne serdi.

 

HABERE YORUM KAT