1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Sözcü'nün İslam Düşmanlığı
Sözcü'nün İslam Düşmanlığı

Sözcü'nün İslam Düşmanlığı

Ankara’da gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Feyza Acısu için Sözcü’de yer alan yoruma tepki yağdı.

16 Mart 2016 Çarşamba 18:02A+A-

Akit’e konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, “Bu kafa ötekini düşman gören faşist bir kafadır. Bu Sözcü kafanın acil tedavi edilmesi gerekir” dedi. 

BU İFADELERDEN UTANIYORUZ!

Feyza Acısu için Sözcü’de ‘Seneye öğretmen olacaktı’ başlığıyla yayınlanan haberde, Feyza Acısu’nun başörtülü olduğunu gören Somnium adlı bir kullanıcı, “Hiç yoksa bunun öğretmen olup bağnaz bir nesil yetiştirme olasılığının ortadan kalkmış olması ufak bir tesellidir. Kimse kusura bakmasın, kafasındaki o çaputla herhalde astronot yetiştirmeyecekti” şeklinde hadsiz bir yorumda bulundu. Gelen tepkiler üzerine özür dilemek yerine daha da iğrençleşen Somnium, “Türkiye’de 3 tane ana kesim var; yobazlar, Kürtler ve Atatürkçüler. Artık kardeşlik zamanıdır diyerek kendimizi kandırmayalım. Zayıflık göstermez sonumuz olur. Bu yüzden can düşmanım olan yobazlardan birisinin ölmüş olmasına üzülemem. Kusura bakmayın. Bunun yetiştirdiği nesil de IŞİD’in canlı bombası olacaktı” dedi.

“FİKİR HÜRRİYETİ DEĞİLDİR”

Sözcü yorumcusunun bu şekilde paylaşımlarına sert tepki gösteren AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı, “İnsanları ayrıştıran 28 Şubat darbeci zihniyeti şiddetle kınıyorum. Sözcü gazetesinin basın özgürlüğüne saygımız var ancak bir masum vatandaşın ölümü üzerinden bu tür yorumlara müsaade edilmesi insanlık dışı bir davranış olup, bu bir fikir hürriyeti değildir. Bu zihniyetin tavrı sadece başörtülü insanlara karşı değil, bunların Kürt vatandaşlarımıza da tahammülü yoktur. Tamamen faşist bir zihniyetin ortaya koyduğu insanlık dışı bir yorum yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

“SÖZCÜ KAFANIN TEDAVİYE İHTİYACI VAR”

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, “Bu kafa ötekini düşman gören faşist bir kafadır. Bu faşist kafanın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi edilmesi lazımdır. Bakırköy’de yer yoksa bu zihniyetin sahipleri yer olan başka hastanelerde acil tedavi edilmesi gerekir” dedi.   

“ÖRÜMCEK KAFALI SÖZCÜ ZİHNİYETİ!”

28 Şubat Başörtüsü Mağdurları Platformu sözcülerinden Kezban Ateş ise şu yorumu yaptı: “Yaptıkları bu yorum ve yoruma yer veren sözde gazetenin ne kadar örümcek kafalı olduğunu gösteriyor. Söyledikleri tüm ifadeler aslında kendilerini tarif ediyor. Bu tür yorumu yapan zihniyet sahiplerinin dünyadaki gelişmelerden ne kadar geride kaldıklarını görüyorum.” dedi. 

SÖZCÜ’NÜN İSLÂM DÜŞMANLIĞI

28 Şubat döneminin başörtüsü mağdurlarından Gülsüm Alpay, Ankara’daki patlamanın hedefinin her kesimden sivil insanlar olduğunu dile getirerek, “Terör örgütü Kızılay’da bütün insanlığı hedef alarak insanların düşüncelerini, giyimlerini ayırt etmedi. Orada ölen insanlara yönelik ‘oh iyi olmuş’ diyenler, insanlıktan nasibini almamıştır. Bir kişinin Müslüman olduğu için, başörtülü olduğu için ölümüne sevinmek, insanlıktan nasibini alamamışlıktır. Sözcü zihniyeti, İslam düşmanlıklarını her vesileyle dile getiriyor, bu yorum da onun bir göstergesidir” açıklamasında bulundu.  

HABERE YORUM KAT

2 Yorum