1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Soylu’nun SP’ye Dair Sözlerine Tepki Gösteren Vatandaş Gözaltına Alındı!
Soylu’nun SP’ye Dair Sözlerine Tepki Gösteren Vatandaş Gözaltına Alındı!

Soylu’nun SP’ye Dair Sözlerine Tepki Gösteren Vatandaş Gözaltına Alındı!

Süleyman Soylu, Üsküdar’da yaptığı konuşmada Saadet Partisi ile ilgili sarfettiği sözlerden ötürü kendisine tepki gösteren vatandaşı “Densiz, utanmadan milletin içine çıkıyorsunuz” diye azarlarken söz konusu vatandaş gözaltına alındı.

18 Mart 2019 Pazartesi 12:49A+A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Saadet Partisi ile ilgili sözlerini eleştiren bir vatandaşa “24 Haziran’da Saadet Partisi sattı bu milleti, hadi oradan densiz. Karamollaoğlu sattı. Densiz, ne söylüyorsun? Utanmadan bir de milletin içine çıkıyorsunuz" dedi. Soylu'yu eleştiren Saadet Parti yöneticisi gözaltına alındı.

Üsküdar'da konuşan Soylu, “Seçimlerden hemen sonra eğer hükümetimiz zafiyete uğrarsa Doğu ve Güneydoğu’da valileri, kaymakamları sokağa çıkarmazlar. Bu sözleşmeyi yapan Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’dur, İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener’dir, FETÖ’dür, PKK’dır, HDP’nin sözde vekilleridir” ifadelerini kullandı.

Soylu’nun ifadelerine dinleyicilerden tepki yükseldi. T24’te yer alan habere göre, bir katılımcının Saadet Partisi’yle ilgili sözlerini eleştirmesine karşılık veren Soylu, Saadet Partisi'ni ‘PKK’yi Meclis’e taşımak’la suçladı:

“24 Haziran’da Saadet Partisi sattı bu milleti, hadi oradan densiz. Karamollaoğlu sattı. Densiz, ne söylüyorsun? Utanmadan bir de milletin içine çıkıyorsunuz. PKK’yı Meclis’e siz taşıdınız. Maden katlanamayacaksınız neden PKK’yla ortaklık yapıyorsunuz? Bugün Adıyaman’da belediye başkan adayı bir yanda PKK işareti yapmaktadır, bir taraftan da Saadet Partisi işareti yapmaktadır. Çok net ve açık. Erbakan Hoca niye Milli Görüş’ten başka bir şey söylemedi. Milli dedi, milli. Millilikten ayrıldınız ve bu ülkeyi sattınız, hala satmaya devam ediyorsunuz. Bir milletvekilliğine sattınız.”

Süleyman Soylu'nun İfadelerinin Yer Aldığı Video >>>

Süleyman Soylu’nun ifadelerine itiraz eden Saadet Partili gözaltına alındı.

İfadesi ortaya çıktı

Gözaltına alınan kişinin ifadesi ortaya çıktı:

"Bugün saat 13.00 sıralarında evimin önünde bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin mahalle teşkilatı önünde İçişleri Bakanı'nın konuşmasını dinlerken bakanın HDP ve PKK'ya yüklendikten sonra Saadet Partisi'nin de bu gruplarla iş birliği içinde olduğunu ve bizleri de PKK ve HDP ile bir tutuğu için de ben de Üsküdar Saadet Partisi ilçe yönetiminde görevli olduğumdan bu sözler üzerine sesli bir şekilde 'Biz PKK'lı değiliz, ne kadar PKK'lı varsa Allah belasını versin, ben de Saadet Partiliyim, PKK'lı değilim, vatanımı da seviyorum' dedim. Sesimi duyan bakan da bana hitaben yine aynı şekilde devam edince bulunduğum yerde bir kargaşa oldu ve polisler beni alarak buraya getirdi. İddia edildiği gibi ben bakana 'yalancı şerefsizler' diye bir hakarette bulunmadım. Yukarıda kullandığım ifadeleri kullandım. Bakan partime hakarette bulunduğundan dolayı şikâyetçiyim."

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

6 Yorum