1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Sorunun Asıl Kaynağı Olan Esed, Kırmızı Çizgileriymiş!
Sorunun Asıl Kaynağı Olan Esed, Kırmızı Çizgileriymiş!

Sorunun Asıl Kaynağı Olan Esed, Kırmızı Çizgileriymiş!

Esed’in Dışişleri Bakanı Muallim, Esed'in durumunu tartışmak isteyen hiç kimseyle görüşmeyeceklerini söyledi. Muhalifler, Muallim'in açıklamasına tepki gösterdi; Esed rejimini barış görüşmelerini başlamadan bitirmekle suçladı.

12 Mart 2016 Cumartesi 15:07A+A-

Esed’in Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Beşşar Esed'in “kırmızı çizgi” olduğunu ve Esed'in durumunu tartışmak isteyen hiçbir tarafla görüşmeyeceklerini açıkladı. Muallim, “Başkanlığın durumu hakkında konuşan hiç kimseyle görüşmeyeceğiz. Beşşar bir kırmızı çizgidir, Suriye halkının varlığıdır.” dedi.

Muallim, “Bu konuyu görüşmeyi düşünen varsa, görüşmelere gelmemeliler. Bu sanrılardan kurtulmalılar.” diye de ekledi.

Muallim Esed rejiminin Cenevre'deki görüşmelere katılacağını da ilân etti. Esed’in bakanı Muallim, rejim heyetinin pazar günü Cenevre'ye gideceğini ancak görüşmeler için 24 saatten fazla beklemeyeceklerini açıkladı.

"Görüşmeleri Başlamadan Bitiriyor"

Suriyeli muhaliflerden Muallim'in açıklamasına tepki geldi. Yüksek Müzakere Konseyi üyelerinden Munzir Mahus, El Arabiye El Hadas televizyonuna yaptığı açıklamada Esed rejimini barış görüşmelerini başlamadan bitirmekle suçladı. Mahus, “Muallim bu açıklama ile Cenevre'nin tabutuna çivileri çakmaktadır. Bu açık... Cenevre'yi başlamadan bitiriyor.” dedi.

Suriyeli muhalifler cuma günü Cenevre görüşmelerine 14 Mart Pazartesi günü katılacaklarını açıklamıştı.

Kaynak: Reuters, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT

1 Yorum